『薪火Post』BNO續期資訊(46) 好大量伸手黨攻入,繼續Join Queue圍爐俾負皮

1001 回覆
29 Like 2 Dislike
唔係全部bno都Liverpool處理 只係多數寄去Liverpool
有其他 city 既office都有搞
睇系統assign
其實都唔使寄本廁板出去,photocopy左就可以
唔驚寄唔切出唔到境,依家仲要等朋友得閒幫我counter sign
唔驚,有廁板可用
學到野 thx
3月申請BNO同時申請身份證
但本BNO 4月先批?
拎得BNO至少都21歲啦話
多謝本POST 咁多位爸打,用緊BNO黎自英國既問候
15號join q 我仲要填錯野等緊佢覆補交咩
會唔會10月都未有
您需要寄送:
• 舊英國國民(海外)護照
• 香港永久性居民身份證的雙面彩色影印件
• 香港護照的全本全彩影印件
• 12個月內香港政府信件
•父母結婚證

呢啲野我齊咗,係咪放入文件夾搵郵局寄去英國就得?(用快遞?)

同埋我舊BNO係BB,佢有提我要副署(confirm-identity-form),但我搵唔到人簽副署。
見你地話鳩寄咗試下先?

仲有要唔要咩完整申請信?我唔見係邊到.....
定係果份confirm-identity-form,就係?

我早兩日先見到你個PO寫完表先見到有唔洗副署方法
九蚊買個bubble信封,HKPost普通空郵掛號都係70以內,一星期到
巴打想問
Supporting doc 份dhl 件會唔會有sms? 係咪有sms先check 到?
我收到bno一星期都仲未有

尋日冇人有聲氣?
Dx delivery 點 check
DX冇得check,我星期五passport print and sent之後等到尋日DHL接手 + send SMS俾我先check到

DHL 話預計聽日派送
應該係同上面幾位巴打同一lot
我都係星期五print and sent 但仲未有dhl sms
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞