[億屌成材] Apple Pay x Octopus 等候區

1001 回覆
88 Like 7 Dislike
有一樣野可能大家無留意到
其實 Samsung 個 Smart Octopus 可以同唔可以轉移嘅服務係同八仔個第一代八仔換卡計劃一模一樣
依家唔可以轉嘅服務只有同停車場泊車相關果啲
所以好大機會 Apple Pay x Octopus 都係咁
好似無人問點增值?呢家大部份地鐵站仲係要插卡入增值機,用咗Apple Pay實體卡無效仲點用現金增值?
七仔,客戶服務中心
追post啦
點會得香港唔收
唔同論壇都有人話apple store hk既人已經用到八達通
但半張圖都無
係咪以訛傳訛
地鐵站冇客務中心/自助客務機/OK/7仔?
插卡果啲增值機平時都已經冇乜人用
用得Apple Pay就用埋credit card增值啦
前提佢唔收手續費
如果八達通夠膽跟samsung咁收手續費就真係小數怕長計
樓上都有幾個巴打話用緊
啲增值機慢撚到死
又成日嘔返啲銀紙出嚟
地鐵站冇7仔OK先焗住要用
分分鐘就係呢到吹出黎
咁多風, 似係堅
簽晒 agreement, 比人起到底可能冇得撈, 冇人肯 share 唔出奇啦
隊部電話俾客務中心好似好柒 自助客務機都唔係個個站有

即係最可行都係便利店
6.iPhone同Apple Watch可唔可以用同一張卡?
唔得,如果兩邊都想用就要有兩張

咁L on9 咁月票買兩張?
似,上面有份講話用緊既某位巴打疑似係apple 員工我㩒起底功能睇到
惠康百佳好多其他商舖都有得增喎
記得無錢之前增值就係如果可以信用卡增值唔洗錢就最好啦
地鐵站冇客務中心/自助客務機/OK/7仔?
隊部電話俾客務中心好似好柒 自助客務機都唔係個個站有

即係最可行都係便利店
惠康百佳好多其他商舖都有得增喎
記得無錢之前增值就係如果可以信用卡增值唔洗手續費就最好啦
如果用Apple pay增唔收手續費我估大把人會用Apple pay 增
另外有自動增值嘅人亦都冇呢個煩惱
再唔係入定錢落oepay, 唔夠錢就即刻用個app增
去便利店增又得
咁多個方法應該都方便過自己插卡增值
11.Support邊種八達通卡?
租用版成人/長者八達通
個人八達通同銷售版八達通都唔得

吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞