[億屌成材] Apple Pay x Octopus 等候區

1001 回覆
88 Like 7 Dislike
其實好簡單就知唔得啦
如果一卡多機又行offline
飛行模式左隻watch 你部iphone 點知返個餘額呀
咁放一百落去八達通度咪可以變左用到二百(用完watch iphone 再用)
之後cut 卡就發囉
唔使解釋咁多畀啲on9仔聽啦,佢哋唔識噉諗㗎
呢啲嘢對佢哋嚟講係外星邏輯嚟
應該唔會呀?
咁即係我只要搵到部上唔到網嘅機同一部sync 完嘅機就有方法賺錢?
你仲未明?

即係我喺有張卡負錢咗幾日
又咁啱俾我估中某部機sync嘅時間
之後去增值都
會買唔到嘢?
其實台灣優悠卡加唔加到落Apple pay?
未得
https://www.bnext.com.tw/article/53223/easycard-go-cardless
對此,陳亭如的態度一改過去低調,證實確實是希望悠遊卡全面手機化,她並證實「蘋果在NFC開放上有想法,有在逐漸溝通中,」跟前一個月的狀況相比,悠遊卡在Apple Pay中的應用顯然將加快腳步。
好多鋪應該都係收鋪先sync, 成日咁長乜都做到
不過就算幾分鐘一次都夠玩死佢, 俾隻錶人地同時間買幾百蚊野, cut 卡,完
人地悠遊卡 X Samsung pay都未出
九成又有獨家條款,而家仲想諗apple pay?
你講乜9牙
你咁都唔明去驗吓個腦啦
一係你就唔睇前面
除左八達通要俾人億屌,跟本班用家都要
iPhone 八達通 app 直讀八達通即將推出
要清貨了 ~

https://www.octopus.com.hk/tc/consumer/mobile-payment/mobile-reader/index.html
好平
以前好似158?
好耐之前 $168, 然後加到 $188, 前排無耐又變返 $168, 而家 $88
88其實都抵
好快得物無所用
正 手機用長者八達通
每日2蚊搭鐵
9月後就冇用

16年買104 包郵.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞