[億屌成材] Apple Pay x Octopus 等候區

1001 回覆
88 Like 7 Dislike
所以應該都係要等埋8仔係香港再搞發發佈會
咪 9 月新 iPhone 發佈會
iOS 13 照以往經驗會幾日 or 一星期後推出
Suica 好似冇上?
我指八達通公司自己係香港再搞發佈會
2016 September Event
有講suica
講咗1分鐘都冇
Phil Schiller 講咗少少
又順便介紹埋Apple Maps transit for japan
咁嘅機會大啲
所以九月應該都會講幾句
Suica 都冇派人上去講
八達通真係好難會有
係都冇嘢好講啦
用法人人都知,又冇咩特別功能
之前有人講過香港既apple transit maps一早ready
只係apple有心等埋8仔成事就一齊出
咁睇後9月中/下旬既發佈會都幾大機會一次過提埋
8仔自己係本地開個大型press con威下咪得囉
有冇人去踩場, 屌八達通老母?
但毫算佢係地區性嘅IC Card嚟講
八仔真係覆蓋得算勁我諗唔到有咩卡可以同佢比
食嘢買嘢搭車屋苑大門停車場呢家仲可以P2P
仲有呢堆...
就算
真係推遲咗好多次
八仔有心搞Apple Pay Octopus就應該一早頂備好啦,佢同三叔獨家舊年12月都完咗
唔知係咪真係咁大發慈悲想support埋ip7
我認為 iPhone 7 機會好渺茫
無聽過有人去。
對蘋果來說,加多張交通卡並唔係大事,提當然會,輕輕帶過,隆重其事請八仔上去,太夜郎自大了。
開個日就會開,宣傳亦只係八仔自己做返。
升級就開?
合理
無特別啟用儀式,用得個日就用得。
依家等緊蘋果確認就會再出稿公佈推出日期、適用機種等。之前隻新聞稿係被迫出的。
真係因為 atadistance?
太多人寫電郵問,其實想再早啲出隻新聞稿,但因為要蘋果approve 呢個logo 都等左陣…

咁又係, 所有有 Apple logo / product 嘅嘢都要 Apple 首肯先出到街
問八仔 定apple?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞