[億屌成材] Apple Pay x Octopus 等候區

1001 回覆
88 Like 7 Dislike
新版iPhone 8仔App做唔做到直接讀咭?
唔使再靠果舊垃圾
好似話iOS 13放寬咗NFC限制,理論上可以
不過八仔肯唔肯整就另一回事

屌成日打錯字
[...]but the setup is a little more user friendly for inbound visitors: a new virtual Octopus card can be created directly in Wallet without using a separate app like SuicaEng or HOP App.

https://atadistance.net/2019/06/25/apple-pay-smart-octopus-launch/
識玩既當然前一個星期上定GM
有可能 13 出咗之後幾日先可以加卡, 以免混亂
雖然我都想即加
Smart Octopus 都係朝早9點先正式推出
頂係wor
唔記得左分分鐘仲要等埋最快個日朝早
八達通搞埋盛大發佈會先正式開放加卡
iPhone同Apple Watch可唔可以用同一張卡?
唔得,如果兩邊都想用就要有兩張
日本 Suica 同所信用卡都是可以同一張卡手機同手錶共用
係喎八仔會唔會搞發佈會
上次同Samsung 一齊宣布,但Apple通常唔會派人去呢啲記者會,八仔單方面宣布?
得一部主機
無玩開PB/DB既習慣
Suica 都唔得喎巴打
所有 transit card 都唔得
入咗落去仲讀咩卡,佢唔想你用實卡喎
與 Apple Pay 中的信用卡和預付卡不同,Suica 卡一次只能出現在一部裝置上。

https://support.apple.com/zh-tw/HT207155
我有好多張八達通
仲有屋企人果啲
Oepay 以經lock 左8月開始上限5000,就係防止呢樣罰
派人出席啫,會唔會上台講嘢?
按照以往經驗都係Phil Schiller喺台上輕輕帶過
唔會嘥太多篇幅
應該會搞啦
之前d 垃圾mastercard都搞到
無理由入到apple pay咁大件事會唔搞
不過唔知佢會係新ios推送之前定之後先搞
如果之後先搞又要再等可能一兩日
比一間地區性公司上大台
之前有無試過?
好似唔係咁似apple風格
之前參加過啲學生coding活動
有Apple職員
根據Suica 既經驗,個人卡或者有月票既都得。
問題係八達通做唔做
區區一張交通卡,仲要唔係美國本土嘢
上次三月發佈會都係講得好少
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞