[億屌成材] Apple Pay x Octopus 等候區

1001 回覆
88 Like 7 Dislike
Smart Octopus 未識分有冇優惠
同埋學生八達通持有人有機會細過 13 歲, Apple Pay 嘅 terms & conditions, 要 13 歲或以上先用得
如果本身有自動增值嘅話係點?
直過
唔需要再申請
好方便 等唔切喇
如果我冇信用卡係apple pay
遲啲八達通都綁唔到入去?
係呀 無錯
有相嘅八達通肯定唔得
Why not?
有相嘅普通租用版個人八達通得, 可以加到
常見問題
1.點樣加八達通落iPhone?
可以轉移實體卡或者買一張虛擬卡
前者就噉將張八達通卡拍喺機背就得
後者要Apple Pay有一張信用卡先
佢咁講
因為後者即係開一張全新虛擬卡, 要即刻比錢, 咁梗係要 Apple Pay
你用實體卡轉入去咪唔使 Apple Pay
現階段唔係咩信用卡都得, 好似只可以係CUP嘅信用卡
係咩, 我幾個fd 都唔得
oic
你指 iOS?
iOS?
其實你知唔知咩叫保密協議?
咪就係,呢個post又冇話明係佢個系列嘅延續,寫乜都要人跟返佢
好似自己遲咗開post唔抵得噉,咁驚咪早啲開定先囉
淨係CUP得唔合理bor
So sad
佢真係好努力屌八達通,不過啲食字post名真係好尷尬,想叫佢唔好咁,不過驚佢屌
第十一post仲打到1999,點會有人入.
CUP 為咗打開個市場, 好鍾意唔收 charge, 例如海外簽賬啲 charge 咁
我之前聽聞蛇果同屎忽窿其中一個膠著嘅原因 (我都有上嚟 post 過), 就係蛇果堅持用戶體驗唔比增值收 charge, 但屎忽窿又企硬唔肯食要轉嫁消費者

可能最後 CUP 一家便宜三家著, 唔收屎忽窿交易 charge, 所以壇嚠攪咁耐終於出到街
屌..... 你講緊SAMSUNG PAY 既SMART OCTOPUS
唔關APPLE PAY 事架
我知 ...
只不過八達通嗰面未出 Apple Pay 嘅 details, 咁估計啲限制同 Samsung Pay 大同小異, 所以咪拎嚟參考下
請問如果我本身買咗巴士月票,係咪都用得?
冇得用月票?
咁即係又冇用啦屌
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞