『薪火Post』BNO續期資訊(45) 伸手黨大量攻入,繼續Join Queue圍爐俾負皮

1001 回覆
25 Like 1 Dislike
因為一本剪角BB相,一本中學相,原來續過!如果唔洗副簽就唔洗麻煩朋友幫手
身體證首次簽發日期
Cyberpunk 2077
我發現圖文並茂既人係冇乜負皮
你班友加名果陣排返岩個位啦
跟日期排架
曾沛慈(Pets) 19/5
Kay Tse 4/6
此處不留萌 7/6
摸跟是旦你 7/6
東凍棟東凍 7/6
粥水三千 11/6
正港 12/6
川崎重工業集團 13/6
皮蛋仔拉筋 14/6
EASYMONEY 17/6
hokccn 24/6 (first time)
藍天安達臣 25/6
ベロニカ 25/6
神力大雄 25/6
淮山茄子 26/6
己所不欲先發制人 27/6
Vbbp 1/7
王朝遺民_香港人 1/7
一舊肉 1/7
你話我話你 5/7
Fujiwara_Hiroshi 9/7
托雷士 10/7
Ox利子 16/7
請問一下巴絲我的情況應該點處理:
我媽媽一直都話唔見咗我本bno(2006已到期),但我好想續領返,咁尋日早上我就上網報失咗本舊bno,晏晝就收到通知話已經幫我取消咗本舊bno,叫我重新申請。但晚上我媽媽再搵一搵竟然俾佢搵得返無damage好完整的。
咁想問一下依個情況我申請時應該話自己本舊bno唔見咗咁去申請,定係當無事發生普通續領咁去做? 因為我知道報咗失就一定要副署,普通續領未必一定要... 唔該巴絲解答
你報失卡可唔可以再碌?
你問下報失可唔可以undo返囉
我知八達通短時間內係可以
護照就唔知喇
你username
是但啦求其啦
你上網入左啲基本資料就知駛唔駛副簽
當然知道唔得喇,但依家我唔係拎去出入境嘛,所以情況有啲尷尬,想睇下英國嗰邊有無機會當本舊bno用作正常續領咁去做。
補返幅圖呃下負皮先

BNO平權
香港獨立
天滅中共
釋放義士
你報左lost 佢cancellation 個email應該有句叫你如果搵番既話就要寄番比HMPO 銷毀
你順便webchat問下佢呢個case點做囉
你同上面嗰位都係相差一日
條龍越黎越長
其實副簽喱家嘢,屋企人唔係更加有能力證明你係當事人咩?你話落口供屋企人就話會偏幫當事人啫
想問下如果阿媽既出世紙同埋結婚證書都係喺大陸搞,唔係英文格式,可唔可以照交上去
要翻譯
HMPO要求
I know, 只係唔明點解會咁要求
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞