『薪火Post』BNO續期資訊(45) 伸手黨大量攻入,繼續Join Queue圍爐俾負皮

1001 回覆
25 Like 1 Dislike
應該係無出到英國就彈返左轉頭
今日終於收到DHL EMAIL,護照同文件都寄緊番黎
可能份野早到疊左係底

利申 即日join q
可能received左之後個officer放低份野去食fish and chips,食完番黎唔記得左你份野
出世紙同父母(身分證+結婚證書)無俾到佢
其他交曬
今晚搵
話說之前我收HMPO更新application狀態email個陣 佢都已經打錯我個名

例如: 我叫馬國明

頭兩封仲係叫 Mr. Kwok Ming Ma
跟住documents received後個3封變左 Mr. Kwok Ma
最後DHL收件人名 只係寫左 Mr. K Ma

K Ma其實冇問題
係香港同埋馬交唔知點解要將名個兩個字用space分隔
仆街了,我documents received之後d email又係咁
睇下黎緊approve之後會發生咩事先
但係問題係寄護照個名無可能用縮寫呢
想知點解可以搞咁耐先APPROVE
喂 我都係喎
岩岩交左錢申請 唔見話要交證件相
係咪改左?
你 upload 上去張相就係護照張相
我岩岩Approve 左
收到Email 話 Send

但我係咪只可以係DHL search waybill number?
HMPO 係咪唔會比number 我?

我咁岩兩個星期唔係香港
曾沛慈(Pets) 19/5
此處不留萌 7/6
槓桿人生 10/6
粥水三千 11/6
正港 12/6
菲比斯 12/6
川崎重工業集團 13/6
皮蛋仔拉筋 14/6
EASYMONEY 17/6
曜B勝宇條事業線 21/6
hokccn 24/6 (first time)
藍天安達臣 25/6
ベロニカ 25/6
神力大雄 25/6
淮山茄子 26/6
己所不欲先發制人 27/6
一釘大師 28/6
狗龍IT九 28/6
Vbbp 1/7
王朝遺民_香港人 1/7
一舊肉 1/7
魯泥 3/7
你話我話你 5/7
Fujiwara_Hiroshi 9/7
托雷士 10/7
trytrynoharm 12/7
Ox利子 16/7
等佢寄出後
DHL 後出SMS 畀你, 有埋NUMBER 畀你TRACK

你叫屋企人簽收咪得
DHL會send message 比no.你
同通知你大約幾月幾日送到

裡邊仲有條link 可以更改送件日期
一齊去左旅行呀
太好, 咁我等sms
曾沛慈(Pets) 19/5
此處不留萌 7/6
槓桿人生 10/6
粥水三千 11/6
正港 12/6
菲比斯 12/6
川崎重工業集團 13/6
皮蛋仔拉筋 14/6
EASYMONEY 17/6
曜B勝宇條事業線 21/6
hokccn 24/6 (first time)
藍天安達臣 25/6
ベロニカ 25/6
神力大雄 25/6
淮山茄子 26/6
己所不欲先發制人 27/6
一釘大師 28/6
狗龍IT九 28/6
Vbbp 1/7
王朝遺民_香港人 1/7
一舊肉 1/7
魯泥 3/7
你話我話你 5/7
Fujiwara_Hiroshi 9/7
托雷士 10/7
trytrynoharm 12/7
Ox利子 16/7
風投火細 16/7
我收啲Email都係咁啵⋯
死啦佢會唔會又照寫K Ma要彈返轉頭架
佢彈得一次之後啲staff應該識寫返啱 掛
姑丈算係直系親屬咩
我個case比較複習,想同呀哥一齊續BNO,開頭諗住一齊申請一齊寄,淨係比一次運費著數d,但發覺有問題,母親出世紙正本得一張,不如一齊寄copy? 但如果叫我地後補正本咁補比邊個先? 為免混亂,所以最後決定係我續先,成功續到我呀哥先續 問題來了.........因為父母離婚,無結婚証書 佢地離婚後我地又改過名,BNO係用舊名,而家我係比左父母離婚証明同自已改名契,加自已有封信解釋點解提供唔到老豆出世紙,唔知得唔得而家等埋我個fd副簽後,聽日就寄出,好緊張呀個邊千奇唔好整唔見母親張正本出世紙呀,我呀媽同呀哥都會殺左我
你可以幫你阿媽申請出世紙核證副本
$140, 拎呢張去申請BNO
唔見左包無人殺你
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞