『薪火Post』BNO續期資訊(45) 伸手黨大量攻入,繼續Join Queue圍爐俾負皮

1001 回覆
25 Like 1 Dislike
但係都有 first adult 兩個鐘就批的例子
咁即係點?真係變咗BC?
仆街即係睇財數
證明我之前無俾錯負皮
唔怪得啦,我出左名食飯嗌咩都最遲黎,而家BNO都係咁
send完email問HMPO都係話冇出錯
好黑仔,寄speedpost都冇哂影。。。
有冇人試過咁點算?
追緊郵政、
英國話未到佢到幫唔到手。
HMPO都問埋未收到

又要呼喚 卡域膠 大大 出嚟喇 。

BNO 平權有冇任何進展
我地好快變國際難民
除左追郵政同claim賠償之外都做唔到D乜

若特快專遞急件在投寄後全件遺失或損毀,又或較香港郵政特快專遞網 (www.speedpost.hk) 於投寄日所列出的有關目的地的派遞標準延誤一日或以上,則已付郵資可獲全數退還*。

若索償人可向香港郵政署長證明並使其信納因特快專遞急件遺失、損毀或派遞延誤七個工作天或以上(以目的地工作日計算)而蒙受直接損失,則可獲最高1,500 元賠償*。賠償額為投寄證明書內填報的郵件價值、發票價值或最高賠償額(即港幣 1,500 元)(以較低者為準)。索償人必須提供有關發票/單據以證明投寄物品的價值。如投寄證明書沒有指明貨幣,則填報的價值將以港幣計算。直接損失的賠償只包括退回的郵費及投寄物品的價值(如遺失或損毀),並不包括因重寄郵件而招致的任何費用。收件人須保留原有包裝及內載物單據,直至賠償程序完成。收件人亦可提供包裝及內載物相片。
吓,有理過時間架咩,快過6星期approve就要食負皮!
點解我乜春都無架
連封面都唔平點平權
想問個好on9既問題
點解有d 巴打要寄咁多野
又兩老id
兩老出世紙又結婚証明咁
我申請佢剩係叫我比依家本特衰,舊bno,id copy,住址証明同副簽
咩case 先要兩老堆証明?
巴打我同你同一日
叫春叫到俾人認得到
我係過期十年以上 用首次申請咁續 就要呢啲文件
Speedpost正常唔會咁耐架嗎😭?
點解我webchat佢係同我講 I need to pass your query to a colleague at the Passport Office who can assist as there has been no movement on the application. For me to do this could you please provide the following...............
我都係過左好耐
都幾肯定過左10年
好好彩佢無問我要呢堆野
比啲背景資料嚟?咩Case
我用舊系統都一樣要咁多野, 過左十幾年
一樣要齊父母結緍証書同自己同父母出世紙

今日webchat 完終於有人處理我個application la
處理左有有兩三個禮拜? 我估你應該都快出貨架喇
舊系統申請應該到七月尾就到 dead line, 未齊野應該,要出貨既應該都差唔到出緊收齊
同好多巴絲一樣01年 expired 左
當first adult 去做
有俾齊特衰colour copy, 兩老id copy , original marriage certificate , 自己出世紙正本 ,加信解釋兩老大陸出世無出世紙得張宣誓紙
19/06 join 個人好down
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞