『薪火Post』BNO續期資訊(45) 伸手黨大量攻入,繼續Join Queue圍爐俾負皮

1001 回覆
25 Like 1 Dislike
Nonono我個file由613放到依家
係今日先有人開始處理咋
我應該係新系統
不過我申請個時未知呢個post
就咁向佢個web 度答問題
填form upload 相去副簽
之後就叫我寄下面個list d doc

再之後搵到呢個post
見咁多巴打要寄咁多兩老既野
仲擔心自已係咪搞錯左d 乜
LOST CASE係要多啲嘢
我都唔知佢點柒樣去排人手去做, 我應該都係追問左兩次
佢仲同我講個file doc scan 緊係電腦睇唔到咩status. 之前都擔心搞咩春
你睇d 巴打新系統幾個鐘就出貨 真係唔知佢點安排

舊系統申請既巴絲 希望每個都順利, 支持快撚d 出貨

出喇出喇 做到二等公民喇

本身填錯左入HMPO office issue (first adult)
交左地址證明 稅局
公廁板 彩print
Id 彩print
BNO 專業人士副簽

本身諗住實要補文件,點知唔洗批左
朕由617開始就問左1X次左右
睇下仲有冇用舊系統申請又未收到的巴絲回應下, 圍下爐好快就收到

DX delivery?
612Q既我,見到咁多人都approve左,自己又未收到SMS
心淡Login email 諗住搵返個PEX number出黎check 下,順便webchat下
.
.
.
.
.
.

Your passport application has been approved.

交左:
老豆出世紙(老豆有BNO,不過過左期)
父母結婚證
學資處住址證明
彩印廁
自己出世紙
彩印ID
舊BNO
副簽:
廁板廢青friend

祝各位陸續approve請負皮
btw,收唔到SMS通知approve係咪正常
早你幾個鐘排隊但仲未approve
不過決定左月尾都未有先webchat
同你同一時間join queue
仲係 in queue

睇完呢度就去申請,多謝巴打

舊證01年到期,有排等
我打算收到新BNO就帶佢去開轉光,大家有乜好提議可以比小弟呢?
近近地就泰國日本台灣
韓國好似話當bno係中國籍
報失完bno過咗七日都未收到confirm email係咪正常
見之前個post話幾日就收到
剩係approve SMS 收唔到定其他HMPO SMS 都收唔到?
DX Delivery 之後會轉俾DHL
今日星期五就過大海,快靚正。
梳打埠當你英國籍,免簽半年爽曬。
博殺埋,可能有斬獲,再去遠啲 。
哈哈!
梳打埠=澳門?
咩聽過哩個term
P.s 真。香港人

早晨
哈哈,又到出賣年紀時間。
梳打埠呢個字係老一輩對澳門嘅戲稱。
當然唔希望係呢個字嘅結果,純粹玩吓講吓笑。。
再等下先啦 一個禮拜都未過
可能到左hmpo 個邊未update
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞