Canon用戶討論區(12)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
咁細支 可能係外變焦多
如果外變焦 實比人屌入水
我有EF 轉頭呀 所以都有睇呢枝
不斷睇D review post
如果咁既size可以做埋內變焦就正或者做到好似2470一代咁個遮光罩遮住鏡筒都接受到
用M系都係想細支啲

我會推11-22 細啲 銳啲 同埋焦距長啲
24-105 始終光圈細,如果有24-70 2.8, 其實一定唔會揀番支f4鏡, 長焦果35mm, 一定冇2.8咁實在
28 70 f2
太重姐
依家出eos R仲有冇轉接環送,百記兇宅其實同price.com相差幾多
我見Canon官方仲有。
聽日去買,仲係諗緊24105好定2870好
2870真係太大枝
最想都係2470 2.8
24-70 2.8 rf今年會出wor
10月旅行,應該冇架啦
睇埋7月尾先 爭2星期
10月先去 唔急用既話 有機會等到

Canon is reportedly set to launch its 'Holy Trinity' of L-series lenses – the 15-35mm, 24-70mm and 70-200mm f/2.8 – for its full-frame mirrorless RF mount cameras before the end of July.

Rumor 流出
想入手m5 做第一部入門機 是否不智?
因為之後都有m6 m50
想問問大家影相 質素上面分別大唔大?
因為我主要係影相 所以佢個viewfinder 同 三個dial 我幾在意 而呢兩樣功能得m5有
高階機從來係俾新手用
巴打唔太明 姐係指m5 係高階機?
非常咁智 m5好撚正 m6 m50都廢過m5
有無巴打最近行街 見過邊到有?
因為上次去旺角 唔太見到
買2手好啲
睇過下 ebay 同 carousell
大部份連kit 鏡4000頭
仲貴過m50 新機
Dcfever
想問問相機黎講 水行貨個 保養其實係咪唔太重要?
二手嚟講 唔係好重要 因為你好難先整得壞 但要搵個識得check嘅人同你一齊交收 如果部機本身condition好 其實用到換機都未壞
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞