Canon用戶討論區(12)

1001 回覆
5 Like 3 Dislike
但5 仔好撚痴線

屋企有部09 年9 月買既 5D2 除左花到仆街之外 sc115000 都未打柴
除左重同好少對焦點之外 都仲用到

相反 有好多朋友部a7 13 年買既 一代都已經打柴

唔知係單反耐用 定係sony 第一代造得差
Canon QC係好啲
分別都係Dynamic Range / 對焦 / 電量

仲有靜音快門 我諗街拍都好緊要 同埋影女友 EOS R 有 1/8000秒

感覺上EOS R 係部更完整既機

拍片有ALL-I 格式 C-log 仲有30格既4K 同埋 雞肋 720p@120格
5d 都算中高階單反,耐用係正常,本身都講明二三十萬次快門保証,一仔果級影到四五十萬張都係好基本既數
2019 年仲講720 p

Canon 係咪唔想自己相機打 自己C 系列
拍片差到痴線
定位問題

Canon 換鏡機得1DXII 做到120格 1080p唔計Cine系列

最近先有啲機仔同90D M6II 先做到
預計零售價
EOS M6 Mark II 淨機身 (黑/銀):港幣6,580元
等一兩個月可能4-5000
m6 2580
sony qc不嬲廢 去到a73都係成日壞
tst show room 有得玩未?
90 d 都有
所以我仲用緊但真係太重 我配2470 2.8一代同1635 2.8二代
年底第一次歐遊人生路不熟想拎部輕既去
本身都諗住R就算 但又出部m6ii
成日覺得R係第一部又一直有rumour遲下會有ibis升級版
好糾結
歐洲 我長插24 L II 影咋
夠wide? 好似好多教堂都影唔到
Canon應該唔會出機身防震
佢都唔預你用副廠
枝枝鏡都有is就彌補到呢樣野
想問下90D會唔會係一部7DM3既代替品?因為用緊760D有啲心郁郁想上90D
未係好慣定焦 24會唔會好難影特寫
用35 啦
出呀 佢講左會有
來緊去波蘭同烏克蘭
拎1635同24105rf
諗緊帶唔帶埋枝35rf去
帶左好d
你個枝2.8定4先??
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞