[緊急!]眾籌網頁登各國報章頭版公開信已經整好!!!(2)

3190 回覆
2028 Like 8 Dislike
推爆
push
話明全球登報,無香港代表點得
唔好意思,圖+標題睇唔到關反送中咩事⋯
不如用文字講我地訴求
另+幾張反送中示威人多+紅海+612慘況
paypal/credit card食左3%, platform食4%
要俾錢啦,一陣又話外國勢力支持登報,囉折頭就夠
Push
對策一早有,就係掩耳盜鈴
但g20 維尼話唔傾就唔傾
問咗侵侵同默克爾未
香港都係全球既一部分
咁請日本人派單張/ 街頭宣傳?
好似佢地係街頭叫人唱k咁
除返開,每人一個麥記餐,算啦
有個平台即時可以籌旗
唔使諗要開戶口嗰啲麻煩嘢住
防hacker 都要錢
1)溝通黎講,文字多係冇用
文字多係有用的話,成街廣告就字多過圖啦
但事實成街 layout 都係圖9成,字1成
果篇文宣應該放入 qr link
而好多野都應該放入 website

2)要搵出共通點/利害關係,真正連繫到對方
例:絕大部份人都唔敢去北韓旅行,原因就係怕左唔知犯咩法而比人捉左屈到死
同樣依家如果過左送中,下次你再黎香港旅遊,就冇保障,是但話你曾經犯左罪就拉得,送上去困住唔審唔保,隨時做左政治人質(加拿大有辦你睇)
a) 配返 infographic 講個送中關卡幾咁冇用,根本香港係冇人保到你(易睇易明又吸引)
b) 列出過往不審不判不保釋案例 title name QR code link (做 10格 8格 就夠,慳位得黎又有內容)

3)賣頭版既 target audience 係所有國民,唔係一小部份
要帶出 “因為你地全國人都有機會中伏,所以請支持我地香港人,一齊抗爭“
揀報紙都揀d 大眾化d 先係路
揀d 中產報根本冇用
假設依家日本有送中條例,你話係 babykingdom 定 scmp 賣廣告 會大回響d?咁一定係 成日去日本果班師9啦!
支持登蘋果
冇計,要有平台先方便集資…
平台要收charge,無左平台件事就無咁順利做到
呀.........原來截咗........
SORRY 各位巴打, 我慢咗噤唔切.......
見到個 CAMPAIGN 已經停咗 DONATE........
謝各位.......
報導就係meda立場去報導件事

我地而籌錢去買版面
就係想講我地既訴求
同埋我地連日黎感受睇法

一定要訴求清晰,同埋立場
黑警有幾暴力+中信慘案

基本上解說事件簡單為主
要諗冇平台就冇左個位比我地一日籌夠5百萬
pushhhhhh
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞