[緊急!]眾籌網頁登各國報章頭版公開信已經整好!!!(2)

3190 回覆
2028 Like 8 Dislike
【眾籌成員:感受到港人熱心】
有網民發起眾籌,計劃於多國報章刊登公開信,希望世界各地關注本港近日發生的逃犯條例爭議。他們籌得逾500萬元後暫停籌款。有眾籌成員接受本台訪問時表示,見到款項不斷增加,非常感動,感受到到港人的熱心,又表示有會計監察款項,如果未能成功刊登,會將款項捐到法律支援方面。

https://www.facebook.com/RTHKVNEWS/videos/404485130155872/?__xts__%5B0%5D=68.ARDTLcDCm_K5rM8SF2FtVMnzVOg1VVrJQ6pcNVCYiN4dWo1vV0AXo4VVyqAxGFsH_a86Uc7vSP0zzP4at-N6eVeurKOvFdIUprJmhwO1oGmdMNLbEgpTTvlzSC357BT_vM6xM5LT4xXQ3KKpdy3zToc3do0ZdT-T5YecTRmPewDaI43ecg3XRjivVSCrCTqIrKUzqxBDlgDIffSzUdnDTQlRZ_9FIvuLeB-GKt-7daD8wu0IegSlJd87ZmzjTgd_zbhiNJaldOvLXdrNzVgWMRmrIwZp_sK19NncPlYYUyBhz26YC4Lxt5eEMmj8uf_PnPIc0ooAMkIvADe0rFqqIurSlyOtSZCR0bc8skIJvFiGNo3tmev65DtB7zk&__tn__=-R
英文唔好,睇下大約咁方向寫好唔好:

"No extradition to China" <---- 開宗標題,全部嘢因為呢個條例而起,唔可以唔講,要清楚等人知道條例有幾可怕同埋政府有幾無恥同專橫,政府無視人民,可帶出普選問題。

Millions (+1) Hong Kong people at the front line to fighting for human right and freedom as Global Battle.
一定要講好 L 多人 (+1),晌前線 (唔止香港前線,仲係國際前線)仲「打緊」,未完,香港特殊地位 成為人權、自由等普世價值 與 極權 之間嘅戰場。

Shout out with Hong Kong for freedom.......
要其他國家注意事件一齊晌 G20 為香港發聲,一定要加入暴政濫權(不聽取民意「燒臘店大叔論點」,使用暴力鎮壓(國際特赦組織報告)等等元素。
如果可以 希望可以係內容加一個HASHTAG

然後到左報紙出街 G20果日 大家計好時間 計好日子 大家一齊上Twitter
一齊#Hashtag 你鐘意的話 @埋侵侵又點話
我地直接整個Trend出黎 到時Noise更大
D鬼知唔知+1係咩意思
仆街
捐唔切
講一講支那人最鐘意混人去其他國家同地方?例如混150支那人黎香港,買其他國家既土地等等
Push
本土設計界 想幫你地手
請從速tg Contact - @hongkongdesign
佢會refer設計師比你地!
推多下
From tg:

另外要同大家講番,因為日本廣告比較多限制,需要有正式嘅組織、聯絡方法 、網頁等等佢先會願意登(個人名義佢哋唔收貨),頭先同其他朋友探討過可以用咩組織名, 諗過好多個選項,但因為日本嘅審查比較嚴格,求其一個facebook page或者關注組應該唔得,似乎眾志係最possible, 兩間媒體都ok咗

所以朝日同讀賣新聞嘅廣告為左符合要求,會有眾志個名同email嘅細字, 同時會有一句係鳴謝連登同20000市民,大家有冇問題
no one care "中國坐大 "
歐洲人睇錢買野,大把人買大陸電話

好多人連香港係邊佢地都未知

但係你一講 香港~=大陸亂捉人 就好多人都驚左先
加拿大d 人質其實係好夠說服力
是但話犯法就捉左,捉左就唔審唔判唔保釋,呢d 先係入到人心
連香港都好似話有 0.幾個%人送左上去 ...
重敢黎?

最新消息
日本讀賣新聞:登報需要正式嘅組織、聯絡方法 、網頁先可以登廣告
因為眾志喺今次登報做哂聯絡設計呢兩環
先令到今次登報既審查進度神速
所以會用香港眾志名義登報(只會喺廣告下面細細字+email)
希望各位明白 廣告會有一句係多謝眾籌既市民
加 footnote, 無啦啦有個 (+1) 都會想知
有感而發
第一次咁proud of 自己係香港人
如果要用長篇文字,可以用星戰風格,當然可以加圖案係其他位置,令人快速聯想,帝國=中國共產黨
屌你跟邊個大老嫁?
我跟連登既
無可能俾你飛
辛苦哂
好奇一問 而家print ad design嘅方向係點?
我月同意
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞