蓋茨:「放生」Android是一生最大錯誤

331 回覆
315 Like 8 Dislike
palm係冇錢開發,唔係window ce根本屎都冇得食
原生google app咪姐係Android囉……
救命,豬咁蠢

而家係手機os比硬件重要
你睇下mtk批手機,有邊一部可以update多過一年

800=625上下
但大部分死係os冇得升

2.36/4,極少有5

同年代5s,上年先冇得升
最好笑你想玩 ecosystem 屌你老味個 system 成撚日 hang 連黎托咩
第二又唔係 apple 咁關閉
全部用 3rd party app 邊有人用 windows 自家軟件
snapdragon 800=625?
個圖像晶片差緊三代wo
冇得升os 其實係唔係可以用root 解決
同iPad 比個用家體驗差太遠。。。
一般用家點會root機 root完又用唔到ebanking
你唔好話自己寫個os flash 入去?
e banking 咁危險都用
1)跑分差唔多
2)冇用,xda講過,廠唔放底包就冇得升,好多野高通hold死左,廠冇比$就冇driver
假如三星同小米行同一粒u, 你用windows的話,直接將三星個rom install去小米, boot起 安番driver就用得
頂多要啓動sn

用an就冇可能禁做
自然淘汰
估唔到今時今日都有m$既打手
其實你覺得佢無問題你咪去支持囉
唔洗咁唔要面係度對住人吠

仲要懶醒係度講d 根本唔係用家睇既野,話知你講到識飛又點?咪又係比人覺得係垃圾
真係有少少睇住windows phone死嘅感覺
Android有得直插usb
同有得裝apk
仲有得直落file system

Android始終五花八門
其實你係智力有問題定視力有問題?我由頭到尾都冇撐過windows phone,一早都話我自己冇windows phone
講唔過人就屈人係打手
只係人哋明明就係有圖有icon,擺明係指鹿為馬、生安白造,我睇唔過眼先出聲
仲要講到話單色嘅就唔係icon、圖……兒登仔再次令設計界震驚

anyway,有鑑於閣下嘅智力低於正常水平,恕在不便再次留言,免得欺負智障人士
唔係三星咩?
我淨係知你無啦啦係度發脾氣鬧人,洗唔洗為左m$做到成隻狗咁吠人呀

慢慢吠啦狗仔
另一個故事:
有2位年輕人, 一齊開發咗一個搜尋引擎
佢哋走去 Yahoo 叩門, 想賣比 Yahoo 賺少少錢, 但係 Yahoo 唔肯買
咁佢哋唯有成立一間公司, 繼續開發和營運這個搜尋引擎
這2位仁兄叫做 Larry Page 及 Sergey Bring
佢哋成立嘅公司就係 Google
wp 臨收皮前曾經有內測可以 side load apk

唔知邊個 ban 咗呢?

點知死亡既係windows phone
如果比三星/microsoft買咗,android今日就唔會有人用
Microsoft自己識開發os,仲要經驗耐過原android廠,點會睇得起佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞