蓋茨:「放生」Android是一生最大錯誤

331 回覆
315 Like 8 Dislike
慘慘豬
膠登Nokia post揮手區
我都好記得 日日吹奏
wm出左好多年,由2000/2002/2003
但一直做唔到full http
mon 一早有640*480/480*320

結果比iphone 2g support full http(走flash)打死
m$食老本左20年以上
lab問題
apple好多lib 到新os就del

window lib好史前都未del

如果冇打算賣街,好多軟件,只會for windows
二是如今iOS和Android稱霸手機,微軟想打破幾乎不可能。

華為想成第三勢力
共產黨說有光,地球就有光了
手機最大問題係太多專利
etc 800四core機能係ok,但冇得up上新os
因為高通冇放base

同年代pc,安win10+ssd,重可以用到
記得有個主力打手 成日暗示自己係醫生
諗番都覺得好笑
佢間接救左成間sony
唔係ps4 出奇好賣
手機部門應該收左爐先
係咪講我

我今年準備考專科試啦
當年E3 xbox花式自殺
又話唔俾二手碟又要人長駁network
最重要係講條友又臭串

真係抵你收皮
出現了 好耐冇見 加油考試
SJ 係諗到iPad 先, 不過最後出咗iPhone
其實wp幾好用,係比ios 同Android 市場大玩死,無人肯出apps 比wp,部機再好無app都死

利申,依家重用緊Lumia 950 XL
其實華為做到好似sailfish咁就可以。但其實都係走唔出android生態圈,做過類似嘗試幾係blackberry
m$ wp7 一個standard,wp8 一個standard,wp10又一個standard 。
比佢有幾大個市場都死啦
類似例子有pc 行既uwp
Microsoft出埋啲垃圾野
難得手機市場唔比microsoft加入係人類福分
咪就係,自己廢就廢,柒左就瀨自己無去收購
係有料既windows phone就普及左啦
蘋果識自己整U
睇下習總有冇吉屎

佢要禁an,行中國os真係最後機會
google已經打算重新寫過an, 話左2年

而家中國市場,足夠用行政手段養多一個os出來
[\member]
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞