蓋茨:「放生」Android是一生最大錯誤

331 回覆
315 Like 8 Dislike
Android贏都係贏google service
人地Google 當時算係初創都肯嘗試
反而window 百足咁多爪都唔敢用人地新野一味自行研發 你套Windows 當初都係買人地既番尼大執位啦
人地都係抄你條橋姐
又pocket pc 又surface
都好似冇樣似樣
釋目以待
開左個頭好難轉
介面夠簡潔清新!好想要
第二錯一定係xbox 送生意比ps4
佢係商業客個部署就係用嚟保菊花
office365就係一個例子
佢有黨wo Bill gate 有咩
果時htc hd2好hit,一有android即刻幫同事flash rom
膠登時代有班打手 成日都話要畀啲時間windows phone
過咗幾年 唔知點解收埋皮
神機
夠ram, 又行電容mon
我個同學仲用surface book
帶出街寫code 睇落係幾輕便既
諗起舊登嘅Nokia post
嗰陣個個都話畀啲時間佢
結果畀到佢收皮都無嘢成功過
其實lumia 個outlook 幾殺食
我當年都好想買
咁又係
其實2014年出snapdragon 800加埋Android 4.4已經解決左好多問題
只要唔係打3d 手機game
當年Microsoft定Nokia自己整咗個YouTube app但係結果Google ban呢個app
結果嗰app淪為攞嚟用內置IE開YouTube電話網頁版嘅捷徑
ms 個ie 十年前我已經不了
1個wechat 入面好多小程式
用windows 呢個名都輸咗啦已經
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞