蓋茨:「放生」Android是一生最大錯誤

331 回覆
315 Like 8 Dislike
365 真係同港共政府一鳩樣,同強姦冇分別。
好耐無見過殺Sir
一見到寶藥黨打飛機就即刻上水
當全世界都web mail , pop3 同smtp仲有冇運行?
WM一早出左添。

你WP遲出過ios/android又夠膽死好多基本功能都冇。
有人做左盲公指路話晒你知用家要乜都咁失敗。

嗰陣重有寶藥黨死撐話遲出過人地當然功能未推出。
大佬呀!韓國夠遲過歐美日出汽車啦。又唔見韓仔車要學返初其啲車冇水潑冇安全帶冇airbag冇冷氣?而係一出好快已經有晒人地有既野。
班友啲邏輯黐撚線。
重要n個submenu係咁入
班撚樣仲要話到google成功係因為好彩
屌你老母個window phone廢撚到咁
UI又柒
google瞓喺度都贏啦
紅登以前啲posts:

瘟到瘋寶藥黨晌未來坐時光機返黎話N記出Android機一定冇錢賺。寧願蝕到底褲都要賣埋都比出Android好。 蝕大錢好過賺少少。
佢地話Nokia一用android就會死,重要係其他大廠細廠有用android都唔會有事,但獨係Nokia一間廠一用android就會死。

總之你地咪同好似"★Ching", "$_$", 同黃綠醫生等等瘟到瘋打手嘈啦!
人地晌未來返黎,點會唔知N記用android一定死呢! 重要係佢一用埋android,就會算唔係只用佢一個OS,其他OS既產品都會唔知點解會一齊比Android整死埋。總之N記一用android就會死,然後芬蘭政府破產,北歐內戰,歐盟解體,歐元變廢紙,第三次世界大戰爆發.......

N記用android會威脅世界和平,所以Microsoft發明時光機送班打手返黎拯救世人。

寶藥黨同其他陣營打手最大分別同特色就係佢地經常開空頭支票水鳩人地。
成日扮到收到官方消息話下個版本會有D乜野乜野而家瘟到瘋冇但人地唉瘋同android上幾個版本已有既基本功能。跟住加多句「冇既話我一定會屌埋佢一份」。講到好似佢自己係唔知咩身份,佢肯屌既話人地MS同Nokia高層就會怕左佢咁。

到左機真係出左後,又真係唔對現冇呢堆基本功能既時候佢地又會出黎講一大堆廢話然後加句「其實問題不大」打完場自慰。然後又再一次加多句「不過收到風下一個版本一定有,冇既話我一定屌佢...」又由頭再loop過。

但點知瘟到瘋同人地唉瘋、Android唔同,一出世就係孤兒仔冇得升下個版本又冇得好似android咁刷rom比人領養。

跟住D契弟又要買過D新機同上黎出post話中伏。

平時又機都未出只憑手搾住空氣都可以話佢打贏其他機。

又講到自己好似晌未來坐時光機返黎咁知道Nokia多經線發展出埋Android既話就一定執。

有人踩Nokia笑佢冇錢要賣總部賣地執專門店吐現時佢地又話Nokia重有咁多通訊業務同專利點會冇錢。
但同時佢地又會講話Nokia冇錢冇資源research同develope android同硬件去同三叔鬥。

根本就乜都佢講晒吹水唔抹嘴冇句真。

佢地一見有人屌佢地D寶藥時出黎護主一口咬定你地未用過未試過就屌。
到我地D用過試過既人出黎列晒比佢地睇WP有乜問題有乜做唔到點解屌點解唔應該推介比任何人時佢地就會當睇唔到潛水想個post沉唔好比更多人見到。

唔潛水嗰就做人肉播音筒加自我慰安講句"其實問題不大"或"人地新出比D時間佢"。
又或者開空頭支票昆人話下次update有。

好廢
email有attachment要forward時要reattach
黃綠醫
睇返路牌設計理念就明佢個UI有幾失敗。
路牌有分不同顏色同形狀,有圓有三角有八角形。目的就係俾人望半秒已經認得。
電話上android既icon可以係不同外形你好快認得。
但metro UI全部一樣色一樣外形你真係要花多好多時間去揾野。
唔計app剩計基本功能佢都唔掂。
唔用中文輸入法就係既
燃料電池係2002年話出,岀到今時今日都重未有
如果當年出到, wm可能三國頂立

以前 PPC 2002 2003 果時已經好多"apps"

真係 Microsoft 太ON9
唔比依堆 "apps" 過渡去新Windows Mobile
早幾年睇Windows Mobile 的人有Angry Birds 玩 好似開香檳咁

一到 P&D, 食雞 Windows Mobile 立即比人踢走
我當年有講過呢啲嘢
「用wp先代表到獨特 人哋android嗰啲咁普通」
嗰陣仲係咁攞呢篇潮文打飛機
https://www.youtube.com/watch?v=Rc0VdmdV8ys
Desktop用緊 Win 7 +10, Mac Mojave
Mobile 用緊 Android 8 Oreo, IOS 12

Microsoft 的Mobile 最廢 (包括 One drive)
係靠個O365 頂住
wp =蜀
ios = 魏
and = 吳
2019 wp = 劉禪
linux 兼容性就大
MS商用產品
市場佔有率 同 利潤極大
公司業務同發展方向自然系曬果邊
仲邊有資源同人才做mobile
劉禪都叫有做過下皇帝
當年我睇個舊同事用PDA明明都好多功能,又可以講電話,點解會收左皮?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞