蓋茨:「放生」Android是一生最大錯誤

331 回覆
315 Like 8 Dislike
鴻蒙 is coming!
apple試過玩server,失敗o左 -> 放棄。
個人反而認為其實Windows server幾成功
個ux designer既錯
ui 垃圾
因管理不善而錯失稱霸手機系統市場機會的微軟公司
包含丁?
要設計冇設計,
要實用冇實用,
每次退出app又麻撚煩,
根本當d客係on9
人類: 放生共產黨是人文歷史最大錯誤
收皮啦M$
當年買咗部Nokia wp 打開個store乜柒都冇
連開個whatsapp都要左load右load
Windows Phone真係好on9
嗰陣買咗部翻黎諗住裝ig snapchat
兩樣都冇官方app
跟住嗰陣fb啱啱推出比表情嘅功能
人地An同IOS都係即日有
我部windows phone等撚咗半年都未有
佢就係因為商業果邊搞得掂所以先咁強大
兼容性好

但老實講,係用家角度就係d 野好唔user friendly, 而且容易crash

Same here
我真係第一次見連ig官方app都冇得裝嘅app
好撚on9
舊舊磚勁大又無圖無icon, 得d 細字,成個磚大部分都係咩都無唔知整咁大舊做乜,晒位
其實唔係好關事,起碼來龍去脈唔係咁,wmwp失敗我認為同先手後手無關
最撚on9就係個系統好食功耗
但我覺得幾靚
果陣去緊lumia 1520
最大問題係無apps姐
Windows phone早出少少我諗戰況都會完全唔同
但有人話WINDOW PHONE 個OS係最流暢
因為仲封閉過IOS
管得仲嚴過IOS
個人覺得磚冇咩問題,佢地仲識反來反去
幾有趣
最弱智應該係個wallpaper唔係喺個wall度
係透過啲磚透出來
講到自己有能力同安災爭咁,如果當年俾你用window mobile打贏安災,而家咪變左全世界用apple囉
無app
管得太嚴
好多app上架都變到好慢
佢個setting先世界級
一PAT字
排序又唔跟字母
反而想知android最初係由邊個開發出黎?

第一部android係motorola既milestones
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞