[PS4/PSV][SRW]超級機械人大戰V集中討論區

1002 回覆
6 Like 0 Dislike
咁多年都睇唔明機戰講咩,而家有中文版出又驚佢譯得柒
好矛盾

其實有興趣時間嘅話,學下日文真係無壞

日文太廢,唔想一關睇一日

我曾經試過但學極無咩進度,又無恆心
結果斷左無再學
其實有機會想再試

睇得多動畫都聽得明/睇得明2,3成啦

最緊要係識50音,之後就基本上會睇得明好似係

學完片假名就會發現好多都係英文黎
如果有打開機睇動畫,知道個音其實就會慢慢明

不過真係要入恒心
我為咗飯idol學

背咗頭15個平假名
就已經放棄

我反而平假接近背哂,但又時記唔實
搞搞下放棄,打完機戰再睇下先
188 PSV普通版同限定版幾錢

結果斷左無再學
其實有機會想再試

天獄嗰種大改原作劇情嘅話我好勉強先睇得明一半,今次唔想博

其實翻譯係一定會失咗原味 但係都好過唔明
我睇返上次MD份PDF 有啲位都係唔係好準確
啲日文梗都唔會譯到神緒出嚟

玩完中文買隻二手日版收藏
中文版係咪唔會有偷跑
中文版係咪唔會有偷跑

上次OGMD中文都好似無
日版520,咁中文版應該平過佢喇
中文版係咪唔會有偷跑

要忍多日
中文版係咪唔會有偷跑

要忍多日

行多數正日
好矛盾

結果斷左無再學
其實有機會想再試

不過真係要入恒心
我為咗飯idol學

背咗頭15個平假名
就已經放棄

新學有幾個難關過,背平假片假係第一關,過唔到就可以唔駛諗
下載版是咪今晚12點玩得

無錯

無錯

迫不及待好想玩玩了
好矛盾

結果斷左無再學
其實有機會想再試

不過真係要入恒心
我為咗飯idol學

背咗頭15個平假名
就已經放棄

新學有幾個難關過,背平假片假係第一關,過唔到就可以唔駛諗

果陣無再學係因為房署要上堂,上完成個人懶左
日版出左,普通版$495,都好貴下

邊間,我去買

深水埗直銷網
對住歌詞聽下歌,好快認得哂50音

邊間,我去買

深水埗直銷網

ps4普通版賣曬

邊間,我去買

深水埗直銷網

如果講緊ps4, 495好撚平喎
旺角有無現貨

邊間,我去買

深水埗直銷網

ps4普通版賣曬

ssp直銷網495 ps4賣曬 psv 無問

黃金門口一左一右ps4 520,其他538 558 580不等 psv 都4字尾

520平過psn入手算
有冇荃灣撚去咗買
188 ,PS4 日版

2樓 518
1樓 528

無錯

迫不及待好想玩玩了

頂 下載版最快 心絲絲想買下載 但係實體平起碼30蚊
188 ,PS4 日版

2樓 518
1樓 528

咁去188買算
仲有10個鐘就可以玩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞