有無人有復合既故事 (2)

402 回覆
3 Like 12 Dislike
I take your point
3日咁短
就算要冷靜都要時間
你提分手?
邊個要求復合?
呢個好多文章都講過,如果之前野冇改咁一齊返只會因為相同原因散
分手到佢話有人愛隔左幾耐?
巴打 我知你好痛苦 我都知我理解唔到你個種痛
但係有一點要知 就係無論你斷唔斷聯
都阻止唔到佢搵第2個⋯
I would feel the same
我係依一個月,每晚不斷諗佢係邊,同邊個一齊,係咪同左第二個一齊,係唔係同左「佢」一齊,我痴線到渣車去佢樓下、係佢公司等佢,只想求一個答案,睇下係唔係我諗咁嘅,好矛盾,我其實心底好怕真係我諗咁嘅比我撞破,但又唔想一直咁諗落去,後來決下心去,係凌晨4點係遠處等佢收工,結果真係比我估中,個男嘅車佢收工,點解阿!點解要咁對我好痛,真係好痛,由分手戈日佢一句話冇講就走左,分手後一句話都冇覆過我,一直逃避我,諗返轉頭,一切一切都好似比人呃左
一個已經去到最壞結果嘅過來人比幾個意見你:
第一,條女肯定對你仲有感覺
第二,如果你仲係愛佢,唔好再講啲咩叫佢搵第二個,首先你咁會hurt到佢,其次,我100%肯定你唔想佢搵,如果佢真係搵咗,你100%肯撚定後悔到仆街
第三,想复合就唔好chur住,斷聯一排,但一排就好,短時間內唔好搵佢住,注意係短時間,比個限期自己忍住唔好搵佢,咁樣對大家都好,例如半個月至一個月,過左依個時間先再好搵佢,如果仲有愛,係依段時間唔搵大家實會掛住對方,同時可以沖淡唔開心嘅事,回憶返開心嘅事,但若果唔好彩,過左依段時間,發現對方真係想分手,就分手,唔好留,只好放開,你留得返都係乞求返嚟,一齊返都已經變左質。
第四,有啲人認為分開後對方即使有新嘅戀情都可以复合,咁你可以skip依點;若果你好似我咁,認為分手後對方同第二個一齊就唔會再有可能嘅話,咁你就一定要咩方法都要試去留住對方,起碼咩都做過自己唔會有遺憾。
岩岩去行IKEA湧出大量同佢既回憶⋯
你隔左幾耐先發覺仲愛佢
我個ex 同個分左唔夠一個月就有人追緊佢了,雖然依家佢地未一齊,但我諗遲早既事。
我仲未黎得切改變自己,佢就差唔多要開始新一段了。
但我諗我都會堅持做我自己要做既事。
我個ex 同分左唔夠一個月就有人追緊佢了,雖然依家佢地未一齊,但我諗遲早既事。
我仲未黎得切改變自己,佢就差唔多要開始新一段了。
但我諗我都會堅持做我自己要做既事。
同樣一個月唔夠,我ex直頭一齊埋,戈條仔仲要係同我一齊戈時已經覺得有路,一直唔認,條仔仲要有女朋友。
知道之後個心,好痛,受到好大打擊
That makes sense
That’s totally fair. You should date her more often. Good and thoughtful women like her are thin on the ground.
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞