有無人有復合既故事 (2)

402 回覆
3 Like 12 Dislike
可以 你留低 我加你
其實我都有諗過 講到幾愛幾鐘意
甘快就放棄放低我
至少我好似比當初既佢更堅持✊🏻
我只係搏緊佢其實心入面係未完全淡忘
只係佢唔講
Why not both?
放唔低但自己知道無得返轉頭
亦都嬲你一野就講分手 而無得返轉頭

其實佢知就算你返轉頭 或者你真係原諒佢錯既野
某程度上都係無可能(或者係好難)做到最後嗰個

Btw 唔係指責你講分手
而係你講得 就證明咗你嗰一刻真心放棄咗
呢d野 講咗 就係講咗

利申被分 係呢個心情 好似係
應該咁講 有冇機唔係我地決定
交比時間/命運決定啦 要記住搵返果個未一齊前嘅自己
因為果個自己先係最吸引人

利申 被分一個月
第一次?
我第一次分手果時為左個女仔等左3年 最終咩都冇
果時中六升u, 又要手術, 返pt, 新環境, 新圈子 , 學業好多野要兼顧,果時複合變左我嘅精神動力
點知傻下傻下3年過左,放棄左身邊好多野。

今次分手,我同自己講 life is not a movie, 生命冇咁多時浪費係等待果度。如果有緣, 點都會再見。不過再見嘅時候 你想唔想自己仲係果個冇進步過嘅自己?

深情係好浪漫,同時好浪費。呢樣嘢我用左3年先明白。學王祖藍一句:

「如果你今天只看我一個男生,然後你覺得我好,那是因為你沒有選擇,如果你到外面,你再去碰碰,你再去看看,如果將來你真的看到其他男生,你 還是覺得我好,那才是你真正的選擇。」

你依家可以做嘅只有比返對方自由 再好好放手,改變自己,提升自己 先可以同其他人競爭。

如果係對方唔再愛你/出軌,其實你冇必要blame自己。因為你冇呢個責任去改變一個人 愛情係相向嘅,佢放得手 就要準備好承擔失去高價值嘅你嘅後果。

PS 我今年grad啦 又要再重復面對中六嘅挑戰,我都唔知之後會點。不過我起碼會好好果過每一日,咁對ex對下一任 最成熟嘅表現。共勵之
真係講得好好
希望大家再見嘅時候,會睇到自己嘅改變

加油
一生人總要一次嘅 冇得避
慢慢黎啦
絲打 你都要努力啊 綠份總會出現嘅
有冇人有成功經歷可以分享下黎鼓勵下我
我都好想知有冇,有冇人可以分享下
我好想堅持落去
我都係希望有人可以分享下
聽日約左佢,但我仲未知自己應該用咩心態面對佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞