Olympus/Panasonic M43 用家討論區 (13)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
我有12-40 加埋1 仔 落住雨影都幾正
有em10 , 上pen f好似作用不大, 10 仔入硬冷宮
上1 仔平時仲可以用 10 仔當輕身出街

g9一定好d , 比較睇你接唔接受到m43 同部ff 一樣咁大部

em1 2 同g9 都有
聽日下晝早放出旺角,係咪朗豪坊42樓有機玩同吸下毒?
吸完毒
Em1 ii 對焦快 5.5 級防震, pen f 型仔,art filter , 搞到唔知點揀
同埋兩支1.2 Pro 鏡都比輕我想像中細枝同輕
唔係好識玩個伊登十二色

E-M5 III 個樣嚇親我
唔錯wo
轉盤color ?
我係對個art filter 有興趣,直接影完就係
Filter 係幾好用
但個轉盤color唔識玩
轉到唔知似乜 哈哈
細電
分分鐘連拍幾野就唔夠buffer
我連拍又唔太緊要,無咩機會用到
1.2 根本唔重...
唔吸引
連富士xt30 都下放eye af
Olympus仲未有
除左m43本身用家, 其他人唔會買
同ii差不多喎
我仲有枝14-42 舊kit鏡(非電餅)
其實係咪直接放垃圾桶就可以?
根本唔會有人想要
我又從來唔用
但佢又佔左防潮箱個位
同意
幾好手感
印象中好似有機構回收相機,唔知重有無
唔會無瓜
我em10 ii 都有眼/ face AF wo
「TaiwanWarmPower」今晚(15日)在臉書發文,呼籲民眾一同連署「德國聯邦議會第95643號請願書」 ,支持「請求德國與中華民國(台灣)建立外交關係」,內文中指出迫害人權的中共不應代表民主自由的台灣。小編表示,可參考連署教學影片,2分鐘左右的時間就能完成簽署,如能在10月9日前達成5萬人連署,就有機會將此議題送進德國國會。

#AntiChinazi

Source: https://m.ltn.com.tw/news/world/breakingnews/2916703

連署教學from TW:
https://www.facebook.com/allen.taiwangermany/videos/pcb.2942668175748064/2942643702417178/?type=3&theater

連署link:
https://epetitionen.bundestag.de/petitionen/_2019/_05/_31/Petition_95643.mitzeichnen.html

大家幫下手, 聯台灣抗邪惡強国
face detection 同 eye detection 兩樣野黎
Olympus 無sony Fuji Nikon 個種eye af
應該話olympus face detection 無sony 同panasonic 咁勁 , olympus 都有得揀眼睛優先對焦,不過用咁耐唔覺有用, 反而panasonic g9 果個咬得好實, 同sony a73 有得fight
想問下袋背囊日日拎出街
係咪pen f 好過em1 mkii
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞