Olympus/Panasonic M43 用家討論區 (13)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
即係錄4K有crop
想問有咩關係 我諗住都係lightroom 搞 灰階係邊個parameter?
一定啦 市場定位既考慮多過機身硬件限制

S1 都要另外俾錢買color profile 啦
有無巴打放laowa 7.5mm
m43仲要crop 仲點拍wide angle呀
你話人地ff就話啫
反而內置有v-log
不過我寧願唔crop好過啦
我真係想知em5 iii 可以點出

宜家FF條水咁多廠爭 完全比下去
機身連鏡頭,比 FF 機細同輕,動靜皆宜
Em1 ii究竟可以捱到幾時
準備em52換em12 十月去尼泊爾
仲可以玩多幾多年而又唔會俾其他廠拋離太遠呢
btw有無人帶過o記機去凍少少既地方...講緊10-12度左右咋 就開始壞
好失望 em10 m3 新買一個月左右 拎去旅行 就已經壞快門
拎去整 個店員又唔耐煩咁撚樣
我二月左右攞過去福岡大約三至十一度,em10 m3 加1240 冇問題

咁我都唔知點解 係凍凍地+大風已經開始壞壞地
係時候上em1 m2

EM5 MK1 比雪埋左都用到
用緊 E-M5 II, 40-150 Pro

成日影商演同室內, 所以要長焦加大光圈

但不論點set, 影出來既人像都係偏黃或偏灰(暖色已關)

有咩方法設定等佢影出來人像偏白, 似canon?

試過用CWB, 效果麻麻, 成張相會偏藍

謝謝.
去lightroom 較K數
壞快門?

Em10 i 喺5-6度用過都冇問題,幾日
保養期內? 佢肯唔肯整先
我幾年前冬天去哈爾濱-2x度 拎住EPL3 都影到相
不過舊電好快用完咁解
睇黎大家都無事 可能我咁岩唔好彩 不過都感到好火滾我係10度左右開始壞壞地 影影下就黑mon 到越夜越凍 可能3度左右 就仆街了 完全影唔到
保養內呀 買左1個月左右 岩岩拎左去整 要等佢覆 如果要俾錢整實屌爆佢
我有另一部 em10 iii 用左兩個幾月mon出光點

呢部野QC mama地
可能因為咁就promotion 清貨 係幾抵屌既 cam 2買$3850 不過也不可原諒大家買之前諗諗佢 警世
睇相似撞過黎喎
我都試過
但唔關凍事
無喎基本上係跟身又無跌過 都錫機 巴打你個次係點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞