Olympus/Panasonic M43 用家討論區 (13)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
但em1 ii 已經接近fade out
發夢
奧運年更新em1
更新software
應該唔會出em1iii啦
em1 max 其實就係 em1 iii
Em1 x?
我估佢要下年先會出E-M1.3
揸緊gf8想升級,諗緊gx9加支zoom定係直上g95 kit
得支25.4
OM有GUTS
reply唔重要
已代表一切

我用o記都用得自豪
有冇人買STC 啲內嵌濾鏡玩
其實方唔方便?
裝拆上極花功夫同集中力,一啲都唔方便
不過有啲種類既濾鏡因為某啲奇葩使用限制,內嵌好過裝鏡頭前(例如特殊星攝濾鏡
又或者想一塊濾鏡搭配所有口徑鏡頭既時候先會諗內嵌
又或者係搭配前邊根本裝唔到濾鏡既鏡頭用
買左塊紅外線玩下, 不過要月中先有得攞
有冇人知flickr 咩事,一直login唔到,我仲有好多相係入面架特別十幾年前舊手機影落既相好珍貴架

近年冇UP相都會上去睇下其他人作品,琴晚就已經入唔返去。
有無試過用app入?

想買呢類包好耐 , 不過pd 果個10L 我又接受唔到

唯有買呢隻
個樣幾好
不過呢類messager bag 最怕重得濟
轉左落黎

但呢間啲袋外形無其他相機袋咁老土
點睇Pana-Leica 100-400mm 長焦,我見外國Facebook Group經常post呢支鏡影既相
The new Panasonic GH5s-GH5-G9-G90-G80-GX9 firmware update is now available.
https://www.43rumors.com/hurray-the-new-panasonic-gh5s-gh5-g9-g90-g80-gx9-firmware-update-is-now-available/
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞