Olympus/Panasonic M43 用家討論區 (13)

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
cam2 係咪 一機一鏡套裝唔跟贈品$3850?
Cam2係雙鏡套裝~但唔連贈品~我上面quote 既都係雙鏡
咁cam 2 吧
ok!!多謝巴打教路
嘩屌
當年都係咁上下價買10仔一代
都只係得一機一鏡
出左em1.2
我買左啦~最後買多左mon貼$50加Sandisk extreme pro 64g 170mb/s $200
Btw....我發現呢o記d色係咪偏暖色?鮮色?我影屋企幅牆變左做黃色咁大家有無咩較色既秘訣
個保持暖色關左佢就正常好多啦
我都係最近先知
🤣肯定無睇說明書
改左名冇人睇到個post
真係好好多嚇死我以為要每次都慢慢較
謝謝
多謝巴打 新手暫時跟哂佢d setting 先!摸熟先自然再較
係 返工狗仲未得閒摸熟部機
無送說明書囉
要自己download
大家覺得其實hi res mode 實唔實用?
建築,商品,風景 都有用,主要for print out用
不過睇自己有冇呢個需要

日常生活好少機會用,除非野野落腳架
如果係EM1x hi-res 就變得實用好多
唔好睇過個價好似企得好硬,但我懷疑OM手上亦有很多存貨, 容乜易OM來嚟個什麼暑期優惠, 二手佬手上嘅存貨即刻成為蟹貨。 而今年olympus 相機業務出奇地差, 唔排除會再用price war 賤賣存貨。 所以有心想買真係買全新好過,要不等OM做節買都唔遲。
唔會啦,你睇呢度就知,1240幾乎必買,多多貨都無問題

要出優惠一早出左啦,而家714, 40150,300都做緊優惠,就係得佢無
冇1240份應該係因為本來個價已經壓低左,多數做過kit set 既鏡個價都跌得快啲
Btw 點解 Olympus d電相差咁遠?bls50 cam2都賣330...其他賣$100 我見又有盒
但代用電都係$100
單買一舊官方電係貴D ,
其他平既原廠電應該係OLYMPUS成日做優惠送電果D存貨先咁平

代用電就不用考慮了
明白明白咁我放心去買了!
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞