(精裝)實戰理論:曾經參加過Speed dating 30次以上,你問我答。

629 回覆
63 Like 11 Dislike
係,有比錢玩
我有同個職員講,我剩係要某個年齡Range既女士,
唔撚信)
繼續吹
大把mk有女俾錢養佢都唔少新聞啦
新聞通常出MK BUMP大左個MK妹肚然後一走了之
MK妹要一條友養個仔
可摸耳搵到十單有錢女包養MK仔既新聞黎睇下
我笑成日俾人話似猥瑣佬
唔係有錢女 係自己辛苦養返條仔轉頭
你講果啲都只係呢幾年嘅新聞

Btw 你自己圈子無唔代表呢個世界無
技不如人咁咪唔好相信呢個世界有囉
反正我自己 我有幾個朋友 都已經親身經歷過 世界真係好大好大嘅
fok哥個樣都似猥瑣佬啦。
睇下點樣修飾自己個外表。
I SEE
即係呢個世界總有人買得起樓
你買唔起樓就唔好講樓價太貴
反正樓宇空置率數據出黎低於3.7%
完全錯誤嘅類比
根本氹女同口才係可以唔洗錢訓練出嚟嘅野而呢樣野可以cover 到窮呢個問題
咁窮就唔係最慘啦

Btw 男人無腦先係最慘就真
第二不如用返心理學角度講
人嘅first impression 都係外表首當其衝
再到講野嘅內涵
如果要去到了解一個人嘅經濟狀況都已經好後話(除非你真係著到乞衣咁)

如果以speed dating嘅場合睇
咁外表條件嘅重要決定性一定大於一個人嘅經濟狀況

由此推論,如果無外表係講緊連去了解一個人更多嘅入場券都冇,咁你自己覺得邊樣慘啲?
真心想學習點樣錯誤類比
圈子,技不如人對比購買能力
圈子冇唔代表呢個世界冇
冇能力買唔代表呢個世界其他人買唔到
你自己,你幾個朋友,親身經歷對比政府官方樓宇空置率3.7%大數據(其實呢度又真係有少少不恰當,如果換做我自己,我幾個朋友,親身上盤,咁就完美,但太鳩吹,廢撚事)
男人有小聰明,只要睇到女仔某一樣的弱點。就可以令到個女人著魔。
大家都知的小甜甜因為迷信,教風水的陳振聰先埋到身。講小小花言考語,一句就可以引起對方的共嗚,咁就係可以做姑爺仔。

男人無腦先係最慘我係好認同,老母成日用"零生敗家仔,莫生蠢鈍兒"屌鳩我。
我睇唔出有啲咩慘啲唔慘啲
用你個錯誤類比黎講,咁努力啲搵錢食少啲咪買到樓
咁又真係好多case上到車喎
咁即係唔係無可能改變啦?
其實你有冇睇返條問題問乜?
樓主唔講小甜甜 我都唔記得有呢個case
認真 女人戀愛時真係好麻木
只要搵到果個女人弱點

如果唔係點解出面咁多食女player
我完全明白你既論點
但真正有錢佬通常都爛身爛世平民裝
老實講愈窮先要愈靠衣裝靠外表呃人第一觀感
而被人呃到果堆都唔係好得去邊
物以類聚
亦都係現世講緊既吸引力法則
D新聞堆囡囡成鳩日講自己渣人磁石(但其實佢自己都唔係好得去邊)
同等理道
你硬要咁講
圈子細去識人擴大圈子
乜鳩柒班都上,又真係識多左人WOR
咁又真係好多人出POOL WOR
咁即係唔係冇可能改變啦?
其實你明唔明咩叫錯誤類比或轉偷換概念?

鳩UP有用就真係唔駛數據
平民裝 不等於 乞衣裝
我自己係酒店工作出入的確好多有錢佬都係t shirt 短褲踢拖 但人地平民裝 不等於不整齊不修邊幅

不嬲人都係睇外表先,不論男女,呢個喺心理學已經大量論文討論過,企喺道德高地笑他人睇外表係毫無意義
Catgirl 欣宜都可能係好女仔
咁你又會唔會去主動去識佢地呢?
絲打幾大
個類比錯嘅位咪就係能夠改變嘅力度囉
要學習氹女技巧,諗下女仔需要啲咩
呢啲我相信點到容易過儲錢上樓囉

Btw 講緊女仔唔靚慘啲 定 男人窮慘啲
咁我咪prove話你知男人窮其實唔會太慘囉

我就無呢個資源做一堆數據問有幾多女人倒貼過個男人 如果你硬係要數據
不過樓主講小甜甜嘅case已經講到好明
其實係你自己先入為主覺得個個女人只會向錢睇,我唔怪你嘅,或者你真係少同女性接觸,或者放係眼內嘅女人都係呢啲人
你點解係都要用物質同埋身份來介定呢件事。
你都有睇過Maslow's hierarchy of needs

男女都係,當佢覺得自己生活物資上已經知足的話,佢唔需要大富大貴。只要冇病冇痛冇突發時件都覺得生活滿足。但係佢地就缺少左有人對佢地的尊重同埋認同。咁如果有一個人出來係咁誇獎人,令到你都覺得自己係重要既。你就會好信任呢個人,佢就你生命的一部份。
儘使呢個人之後係洗你錢,打你,變臉。你都唔想捨棄佢,因為佢就你世界上唯一明白你的人。
我真係頂唔順
我真心想問除左乞兒
有邊撚個真係乞兒裝

外表

外表分衣著同樣子

DLLM欣宜點撚著都唔會有人鳩衝係因為樣而唔係衫呀

你明唔明呀呀姐

只要個LOOK唔係披頭散髮,唔係不修邊幅, 甚至唔駛JAI頭, 已經叫正正常常啦,男女都係.

仲分分鐘PURE同TRUE TIM.

而睇外表係大層面黎講正正係講你樣子而唔衫, 但你就FOCUS落衫度. 首尾呼應返,除左乞兒有邊撚個會真係乞兒裝?
而上文既爛身爛世平民裝係對比緊西裝.
樓主我可唔可以要你tg
樓主不如開個speed dating tg group
嘩,又用到個個女人, 即係非10即0既觀念
9:1,8:2.7:3都唔等於個個,而家係講緊大數而唔係少數
大方向.
有時同女人講野真係好苦惱, 因為女人咁『細心』執著係雞毛蒜皮既層面而漠視大方向.
不過我都唔會怪你,因為男女確實思維有別,女人係比較感性
唔開住喇,呢度繼續。
我都係想share資訊俾想參與的巴絲的人了解下。
重有……好似上面呢罵戰,唔好係speed dating,你平時出街都可能遇見,多一點回覆,我都想知道人地點睇。

如果真係好好好好多人想研究,我先再諗諗。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞