(精裝)實戰理論:曾經參加過Speed dating 30次以上,你問我答。

629 回覆
63 Like 11 Dislike
Esync 勁進取 我唔得閒聽佢佢真係日日打黎
我block佢來電佢就Whatsapp我有discount
我仲未有discount 但話有幾個人想約我
所以話要了解下我
唔想玩斬鐵截鐵同佢講唔玩啦。
幾千蚊+幾百蚊每餐唔係個個想比/比得起
30-35 多
唔敢拒絕人(好彩唔係絲)
我通常即日WhatsApp say hi
傾自己生活野
一路傾一路試約

唔知女仔點睇
Q1 我覺得最少有一個topic可以傾到落去先whatsapp,而topic點起不外乎:1.直接問,但問完傾唔到都最好是但俾下反應唔好直落第二個問題,又或者自己都回應返個問題,2.留意下對方profile搵topic

Q2. 上面答咗,都係搵共同話題,不過注意係唔好一言堂,更加唔好俾人覺得你係show緊off。亦到最好俾多啲個女仔講,心理學其實都有講,多數人都喜歡做發言者多過聆聽者嘅。到個女仔都樂於同你傾時先再講多啲未遲。

Q3 搵到共同位 其實要約食飯都好多機會啦,直接約會覺得好厹
我感覺隻抽就遲d 都ok, Sd 既話可能女仔有多d match, 唔打鐵親熱好執輸

絲打點睇?
Sd面對面即約係ok
樓主應該係問緊仲喺手機識果啲位

日常?
https://lesliewong610.blogspot.com/2011/12/28.html

自從What App出現後,很多男士也會用來和心儀女士溝通,但我曾經和幾位男網友傾MSN,他們説不明自己於Speed Dating中獲得自己心儀女性的電話號碼,然後每天早晚what app攻勢,經過一、兩星期後,想約對方見面,對方竟然不願意和自己見面,更糟的是,有些女孩和他What app兩、三日後,便把自己的戶口block了,完全不明所以。首先當然和大家的What app內容有關了,有時他們説自己早晚Send "Hi",然後一成不便問人做緊乜同食飯未。大佬!我都俾你悶親啦,唔該大家得閒留意時事,豐富一下自己What app的內容。另外有些男網友會用What app和對方溝通兩、三星期,覺得對方適合自己才約對方,但最後對方竟然拒絕自己。大家醒下啦,行動咁慢,好女仔俾人約咗去啦,而且花咁多時間才約人,給對方一種壞印象添。所以我提議大家唔好只係沉迷於用What app溝通,應先約對方食餐飯,傾洛覺得對方啱,才再用What app進一步溝通。
太多選擇?
飛雲
身體語言
我一出聲就出事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞