(精裝)實戰理論:曾經參加過Speed dating 30次以上,你問我答。

629 回覆
63 Like 11 Dislike
喺個SD event先比個司儀串
話睇我都似無做運動
我話我其實有做gym 仲跟教練做果隻
最近先開始做定跟左好耐? 有做開運動身型應該唔會差得去邊
你咪答佢我依家bulk 緊,有無做gym關你個mc咩事
都跟左年半有多
但因為我之前曾經暴肥
而家瘦返有肌肉啲肉都好鬆
同埋本身都係肥底
要唔食野先可以減到好瘦
因為個環節係叫對方寫下啲關於我嘅野
個主持睇到條仔話我sporty
佢就串我
個主持咁寸 毒撚咪比寸死
你哋個speed dating形式係點

特登揀最毒既嚟玩人
我自己對靚女好有戒心,更加莫講話真正追求
反而唔係咁靚既就成日自己一廂情願,就算佢hea覆message我都可能FF仲有機,直至被block先覺醒…
個主持想玩架啦!
有條毒撚比人捉上台問問題,好彩條仔真係夠毒,毒到變話題總結者,先無位比個主持入雖然都笑到仆街
佢有幾個環節
第一個就各自各自行搵人傾 要搵三個人幫你寫你自己五個特點
第二個就係抽幾條友上台答問題,再搵個行為心理學家分析下咁
第三個就分組圍圈問問題
之後就要大家投票揀男神女神
最後大家暗盤自己再揀三個人做matching
坊間有冇speed dating會係呢個形式呢
好仆街啵 比錢去到比人玩
果間係唔係叫一與唯一?
我feel到個style似。有少少on9當有趣。
一與唯一淨玩board game唔會on 9既
玩boardgame試過個group兩日就變死
開group都係幫人免在問人拎電話的老尷
想問吓樓主有無見過20頭嘅走去玩
唔洗錢 公司活動黎~
唔知,因為我玩果陣已經係30歲。
上一個post有個巴打去左玩,佢24歲已經差唔多全場最後生。
唔好將Speed Dating誤會成為識女仔的地方,好多參加者係想結婚既。
咁公司冇公佈係邊間搞手
但個司儀係鄭啓泰同向美玲
應該唔係我講果間,不過你公司都成日攪呢種另類team building
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞