政府派個4千元計劃 真係嘥錢 嘥時間 我個fd批左4元比佢

549 回覆
3347 Like 37 Dislike
自己唔望下退左幾多稅就申請
戇鳩鳩申請左就話曬時間
都幾撚惡下
養埋窮人
退稅只係回水,派錢係塞錢入你袋,咁都叫一樣 有份拎4000蚊嘅人真係特別惡
自己都識計有幾錢啦 得4蚊就咪鬼填表啦
其實一定等勁耐架啦,講真冇資格拎果啲個個都照交搏大霧,咁多份有排check啦
遲啲就會有post 收3 蚊,2蚊,1蚊呀啦
巿叫要做埋會計師,考埋牌先申請得。

個堆五毛死全家啦。
你申請政府d錢唔洗睇下符唔符合資格 咁綜援公屋傷殘全hk人入左再等政府計完 到時出信reject 等全hk人再話政府反智

當然呢個4000蚊既計劃係好有問題 但申請人都唔見得ok 唔睇點計條數 又或者計完都強行要申請既人 出左結果拎得少 又出post啊支啊咗

btw 如果你想要足4000蚊 同稅局或者差餉物業估價講你唔要個退稅同寬免 再向返職津辦申請返全數
通常呢d人一係搵一萬,一係仲係學生,一係無野做
份表有寫收少過幾蚊唔比交?
P圖都有信 成班傻仔
你條5毛狗,你唔好話政府唔參考之前6000 派錢
你地先戇鳩,直接中撚左港共既圈套。
表面上嘥時間,咩 Admin Cost,人哋背後就係靠呢 D Admin 分餅仔比親共撚。

親共點賺?佢地出現既目的並唔係為左個生意,接政府 Job 就有數出入。呢 D叫洗白錢,完全合法既利益輸送。

劏房唔係流,盡在其為派多 D 餅仔,落咗台自然有人睇住。你唔識做下場就係貪曾。
今次政府係反智wor .

拎6蚊咪合資格lo
睇下個4蚊啦 起哂格呀傻仔
咪就係,新褔利要喺現有嘅褔利度扣除計算,咁點會一樣,真係on99
真心蠢
直接派...18歲以上,香港永久居民先拎得
加多樣新移民,就算住每7年但無交稅多過$4000 唔比拎
其實唔止個4.00起晒格仔,你睇清楚d係全部字都起晒格仔,你返出去把啦
呢個政府仲有冇得救?
佢呢個叫好似叫補漏拾遺
今個財政年度完全無得益既市民 (包括退税 生果金雙糧 免租等等)屌到波叔反皮 所以先急急腳岀個4000蚊
佢個概念就係如果你呢個財政年度所得既福利少於4000蚊 就保底派到你有4000蚊
岀發點幾好 不過成件事由策劃到執行都係on9
其實最單簡係一係拎到4000 一係拎唔到 依家3999-1 都有得拎,政府應該改做關愛4000~1 蚊 基金啦,我屌佢
夾心階層慘過做狗
咁而家你咪拎左你權利下應得既4蚊
咁你嘈乜野?
笑左 唔岩聽又話人5毛狗
6000$ 有又有咩咁好 李嘉誠都有得攞
有資格限制 我覺得係應該既
你話我5毛都係咁話架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞