政府派個4千元計劃 真係嘥錢 嘥時間 我個fd批左4元比佢

549 回覆
3347 Like 37 Dislike
我就係覺得複雜先要請教你呀嘛,你講到咁簡單
做咩呀,你唔係好有邏輯架咩?
咁退完稅再全民派錢又有咩問題?
點解要整個垃圾補漏4000蚊?
你請教我咩者?而家個建議又係你提出嘅
我唔明你條數點計請教緊你呀,9唔撚搭8
屌講極唔撚明,徙晒我啲時間
早抖啦你
有血有汗
係既話住公屋或者攞綜援都唔應該派
綜援邊有得拎,有雙糧
而公屋就上次財政預算案中無得益嘅人先拎到4000蚊
屌 我個ref no 仲前過佢 都未收工
重點係就算佢唔洗錢落行政費都唔會益鳩香港市民。 btw, 唔係好知閣下個重點係乜
三億行政成本
派$4000變4蚊 網民嘲扣埋郵費夠畀凍飲加2蚊

https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/news/20190512/mobile/bkn-20190512154832862-0512_00822_001.html

此po上左新聞
失業咗幾個月 咁岩有4000蚊補貼
巴打做盛行
4蚊真係
咁多收入應該感恩
on9自己都知沒錢攞架啦,仲諗住博懵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞