政府派個4千元計劃 真係嘥錢 嘥時間 我個fd批左4元比佢

549 回覆
3347 Like 37 Dislike
係呀,我支持一個仙都唔好扣,啲供養父母個堆都取消埋,還掂扣完我都係比少咗啲
回水係本身要比但而家可以比少d, 派錢係好似幣少咁無啦啦喺街塞錢比人,兩種性質 退稅關稅收佔幾多有咩關係?政府唔係營利機構,收入有突咪收少d囉,咁咪退稅囉
薪俸稅個啲咪減咗畀你地
睇清楚依個唔係派糖,係「補償」政策畀啲一蚊都無減無得益嘅人
個班撚屌拎完又要屌人嘥佢時間
咁姐係要補償比咩人?得益嗰班又係唔係最需要嗰班呢?生活最艱難嗰班現行福利有大把野申請拎到錢但有部分人唔拎,應唔應該叫呢班人唔好要現行福利政策而等政府派現金呢?根本波叔就係柒左
邊個撚邊個都未知
用幾個月時間拖下,跟著計番4蚊比你
就係睇下你谷著谷著道火,又唔惡唔到款
計下數都明知拎咁少
拎完又屌人嘥佢時間做乜鳩先?
比我做下手加多條規則
如果check到交表者曾受過政府津貼多過4千蚊
要倒貼差額出來
撚到你班人道氣谷住谷住
其實佢自己都知。
佢條仆街係柒架啦
個時無全民派糖,大家都預咗,依家又回帶多次?
退稅
想又退稅又有$4000
信息都未收到係咪即係冇架啦 我3月中已經寄左
其實派1蚊都係合資格,政府都叫所有合資格申請者走去申請,咁到頭收到一蚊,其實申請人冇做錯㗎,係政府搞個戇鳩計劃得出嘅戇鳩結果,關申請人咩事
話嘥時間班人都戇勼勼,$4咪4蚊,係要洗下啲行政費吹鳩脤?唔申請慳番幾蚊都唔會用響本土港人身上,做乜唔洗咗佢
咁都冇分做得好,正常,同柒嘅。今次咪柒左囉,「補償」都係跌落地拎返扎沙,派6千一樣有人屌誠哥都有得拎,係唔會有完美方案,但波叔又真係柒得滯
錢係要用得其所 你需要幾多就幾多

樓主個fd 需要加凍飲
重點係佢洗D錢落行政費
都唔派比你地
佢比幾蚊你有幾難
To be fair ,韓國日本有過之而無不及
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞