政府派個4千元計劃 真係嘥錢 嘥時間 我個fd批左4元比佢

549 回覆
3347 Like 37 Dislike
拾遺補漏

根本波叔自己都認咗遺漏
點估到有人咁on9 4蚊都申請先得架
好老實講
你個全民派兩皮提議, 真係唔知水平何在
政府做嘢真係on撚9
用幾多錢行政費
又要郵寄又盛 到頭來得果4蚊 屌你老母淋病
on9, d 錢入番自己袋好過透過大白象入支那袋,任何加快支爆既行為都要做盡
剛剛經過旺角嗰間,見到你咁得閒
邊個話冇交稅就唔值得拎錢 一直都屌緊撈埋一碟搞到行政失當派到柒下柒下。另外全民派錢係最短視最廢嘅社福政策,納稅人交稅比政府唔係用嚟改善公共政策而係食大鑊飯齊齊分,咁交稅做乜柒,自己落街派錢算啦,你個所謂建議柒下柒下又離題,覆嚟做乜。而家有人屌波叔派得柒,你唔支持波叔但又屌柒波叔嘅批評者,所以根本一直都唔知你講緊乜鳩 一係係又講下你點解唔支持波叔呢個計劃啦
呢位ching,係咪諗得簡單左
你阻佢 果堆工程都係要起
你話學資處負責起人工島就話姐
夾心嗰炸仲慘撚過你班廢人大陸惶啊
你fd幾錢人工呀,2皮頭?
信封行政費郵費,都冇左啦
交個波畀波叔同餵自己食屎冇分別
入mpf咪又係比你地屌益基金佬
陳茂波「去公廁途中別人用一毫子引誘我帶白粉,我答允。」
4.00
其實一蚊甚至無都應該要申請,咁先彰顯到呢次派錢派得幾咁贛鳩。無呢個申請人就無呢封信拎出來俾人講啦。多啲人overload 左佢個office,分分鐘再過多個財政年度都未派得完。
上年份稅表掉左落垃圾桶 n個月, 鬼記得目已上年退多少稅咩。
朋友話得我啱
同啲冇水平既人嘈真係浪費時間
好老實講
最直接最公平最合乎經濟效益既做法

好過你左計右計,最後都係會有班人付出最少得益最多

一個理想政府嘅財政預算從來唔係追求咩絕對公平
而係用公用資源投放落合適嘅方向

學你講咁派
冇得免稅免差餉, 即係有好多得一個物業嘅2人家庭, 計埋收多可能1萬
然後大學生一個人又係收多1萬幾千
你覺得好理想?
增加收入長期負數既郵政局既收入
廢事又比審計署小
咁好明顯係你問題
朋友話得我啱
同啲冇水平既人嘈真係浪費時間
好老實講
最直接最公平最合乎經濟效益既做法

好過你左計右計,最後都係會有班人付出最少得益最多

一個理想政府嘅財政預算從來唔係追求咩絕對公平
而係用公用資源投放落合適嘅方向

學你講咁派
冇得免稅免差餉, 即係有好多得一個物業嘅2人家庭, 計埋收多可能1萬
然後大學生一個人又係收多1萬幾千
你覺得好理想?
係你自己一廂情願講到冇份做野既大學生同全職c9冇資格拎咋

睇返呢幾頁我講乜先啦

我邊有講過
屌你係咪思覺失調
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞