政府派個4千元計劃 真係嘥錢 嘥時間 我個fd批左4元比佢

549 回覆
3347 Like 37 Dislike
Ive 仔有份拎4千嘅打工仔話人冇水平,你都幾自信我認我係市井之徒㗎,我有自知之明唔似你
777競選時有批評過薯片個6000計劃,話無mean test 係浪費社會資源,但其實人地梗係已經考慮過行政費先做決定。777一個咁狂妄自大嘅人,一定唔會接受照跟
最好笑係佢覺得全民派20000好有水平 
學你講咁派
冇得免稅免差餉, 即係有好多得一個物業嘅2人家庭, 計埋收多可能1萬
然後大學生一個人又係收多1萬幾千
你覺得好理想?

你盲定唔識字? copy多次你睇
所以咪填表等佢計囉, 咁都有問題 , 唔通我去堆田區搵返份form 查返上年扣減左多少稅呀, 波叔唔係諗住全港700萬人都記得自已前年扣減左個稅呀嘛。
你不如睇清楚樓上咁多人屌緊乜再用下腦諗清楚先再覆我 講下你點解唔支持波叔呢個方案先啦
博懵唔成功
照你咁計誠哥最有資格講
咁你中學畢業入邊間先啊一日ive仔,一世ive仔,ive有咩問題?做咩唔認?中大grad都仲有得拎錢你都算撈得幾差,你d同學都有份拎啦,學人睇人唔起
照你咁講個政府咪做唔到財富再分配角色
朋友話得我啱
同啲冇水平既人嘈真係浪費時間
好老實講
你個全民派兩皮提議, 真係唔知水平何在
最直接最公平最合乎經濟效益既做法

好過你左計右計,最後都係會有班人付出最少得益最多

一個理想政府嘅財政預算從來唔係追求咩絕對公平
而係用公用資源投放落合適嘅方向

學你講咁派
冇得免稅免差餉, 即係有好多得一個物業嘅2人家庭, 計埋收多可能1萬
你覺得好理想?
係你自己一廂情願講到冇份做野既大學生同全職c9冇資格拎咋

睇返呢幾頁我講乜先啦

我邊有講過
屌你係咪思覺失調
咁你又反乜我個免審查全民派錢既建議呀
學你講咁派
你覺得好理想?

你盲定唔識字? copy多次你睇
咁你咪又係loop緊相對公平既原則

直頭唔派4千蚊咪得囉
有錢人退足兩萬蚊稅
表面冇交稅但受害於高地價政策既打工仔繼續食屎

我上面有講過佢唔派我會更欣賞佢

事實上全民派$就係on9, 你去睇下世界上歷史上有咩成功嘅政府咁做過? 你搬套咩全民派20000就話好過波叔咁派4000, 只係顯得你平時對社會政策有幾無知

而波叔就連計劃同執行都柒埋, 更加要屌  
已經扮睇唔到廢事跟佢鳩嗡,係都仲要紅色大字咁重複,佢真心覺得好有水平㗎
自膠打錯字 *你d同學都冇份拎
你起都要有咁既財力,資金少咗,通過時間就會長咗,如果申請貸款需時亦都冇咁順利
所以有資產審查係岩
我只係話你有自信姐,你的確係 係呢段剖白真係幾正冇讀過ive嘅cu仔都唔好意思話自己係cu人,我兄弟姊妹都係cu grad,今晚我就屌鳩佢地唔讀過ive學人讀cu
佢個fd其實=樓主
所以樓主=on9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞