政府派個4千元計劃 真係嘥錢 嘥時間 我個fd批左4元比佢

549 回覆
3347 Like 37 Dislike
御理都唔識,擺明新會撚啦,仲要屈人係ive仔,喺度亂咁講嘢,收皮啦
討論緊4千蚊派錢
有啲人無喇喇屌人ive仔又剩
都唔知關咩事
其實要派錢應該派俾班n無嘅人
然後政策配合同審查先對症下藥
不過財富不均唔係短期派錢可以解決
真係唔識佢 通常出沒咩台,冇咩留意
有付出,有交稅,咪有得退返部份稅
d錢本身就係交稅既人

你都on99
無交稅,無付出,仲要有額外錢拎?

點解唔係一視同仁
政府角色係財富再分配
唔係貢獻多就派多d
照你咁講誠哥係唔係最有資格屌鳩個政府?
可以搭4程地鐵
因為個政府垃撚圾1蚊都要搞㞗佢。
幫波叔護航唔係問題啊,咁你一邊屌波護批評者,一邊又話自己唔撐波叔方案但又冇講原因。其實你對件事有咩立場同睇法姐,全程你都淨係搵人撩下交嗌,雖然我都係搵你打發下時間,但你肯講你其實係想表達咩未姐,問親你點睇波叔個方案都唔答,淨係一尾屌其他會員,開波玩人身攻擊又係你
差餉減免左4000蚊 差額4蚊點計就唔知喇
點解個焦點會spin到咁
你廢青冇物業對社會乜鳩貢獻都冇咪易計囉
樓主都唔個我地嗡緊乜鳩啦,你肯講下你唔撐波叔咁你對4000蚊計劃有咩立場同睇法未姐
請人一個15000 一日處理200 cases 15000/(20*23)=32.6 唔過 minimum wage
哦,姐係錯不在波叔,市民想政府嘅錢用得其所又冇提議切實嘅方案要波叔自己諗,係市民嘅錯,原來波叔整個咁柒嘅方案都係迫不得已,我洗唔洗同司長講聲sorry
又要嘈李嘉誠有得攞,
又要嘈有樓收租有得攞,
又要嘈移左民有得攞,
依家咪set 多左條件等唔係個個都有囉。

好多野都係港豬嘈出黎。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞