政府派個4千元計劃 真係嘥錢 嘥時間 我個fd批左4元比佢

549 回覆
3347 Like 37 Dislike
因為林鄭佢本身都冇乜咁滯嘅個人形象, 而要庫房嘔多3億行政

你話唔屌點得
屌你老味都戇撚尻嘅
年年交咁撚多稅,咩津貼同福利都冇
仲要自己幫佢計埋?
你估交稅真係老馮攞曬嚟養班支那腥港人?

利申:唔乎合資格,全家一蚊都攞唔到
薯片無建制飯民夾攻擊會主動派錢, 抵你班港喱一世比支那同誠哥騎啦
講建制飯民夾薯片, 不如話澳門開派錢先河過薯片一棟
而且讚著片嘅, 唔好唔記得佢曾經做過派$落MPF呢D柒事

根本港共政府在座各位都係垃圾
咁點解而家屌波叔退得柒都唔得先?有冇屌錯先?btw,其實單身人士退2萬稅都仲係窮撚買唔起樓,退75%其實搵好少錢嘅毒撚已經好容易退到過萬蚊,做咩講到冇4千蚊派嘅人係因為葡萄人因為魚蛋論先反波叔其實政府派等唔係咁柒真正幫到有需要嘅人用得其所,理得佢派夠兩萬都唔會咁多人批評
我俾狗都唔只俾四蚊啦
不過四蚊都係錢 將就下啦
薯片只係好彩有波叔衝出嚟柒柒過佢
加埋交通津貼每月一個幾毫

政府真係好叻, 一毫子都唔會派多俾你
(但$4000行政駛咗3億)
入mpf都冇咁嬲
明明就係屌緊政府行政失敗派得柒而且明益支那人,都冇人講究個金額,你係咁重覆講錢做乜姐
個政府唔係為市民服務
而係為中共瀨鞋底
睇下啲基建送咗幾多錢去中國
又去返呢個point?

點解唔一開波免審查全民派4000? 再喺退稅退差餉額扣返相應4000, 咁咪慳返2-3億行政費, 又唔擾民
賣港政府賣港是常識吧
公平都好似係你講先 個post都係講搞咁柒多野派4蚊,係計劃失敗行政失當廢時失事,你要講公平嘅話,有份拎4千蚊嘅人本身就唔洗交稅又唔洗交差餉,一直以來都已經係著數左好多啦,仲做咩要派錢比佢地 話說你又拎到幾多令你咁撐波叔呢個計劃
姐係一開波提出派糖滿足唔到廣大市民嗰下已經係柒左,再用一個更柒嘅方法亡羊補牢,政府咁撚樣做野都唔屌得
明明就係屌緊政府行政失敗派得柒而且明益支那人,都冇人講究個金額,你係咁重覆講錢做乜姐
佢就係要就你班人既『公平』原則先派到咁柒
又去返呢個point?

點解唔一開波免審查全民派4000? 再喺退稅退差餉額扣返相應4000, 咁咪慳返2-3億行政費, 又唔擾民
我幾頁前咪講咗派4千蚊係拾遺補漏兜底措施所以先放到最後派
咪滿足你地交『咁多』稅,退咗你地稅先,再派4千蚊兜底既邏輯

派4千蚊先咪又係嘈點解啲新移民c9學生冇份交稅有份拎錢

我有咁講過?
邊度, quote黎睇下?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞