有冇人同我一樣係Square Enix嘅忠實fans

439 回覆
29 Like 72 Dislike
一舊屎離遠聞到臭仲要食哂先可以話難食
三四個鐘gameplay仲唔夠決定棄唔棄game

玩到糞game仲要玩爆機先可以話糞
我話ATB垃圾就緊係主觀啦而家考緊DSE一條女我話醜你話靚實冇問題架
閣下既邏輯真係令人嘆為觀止
FF12個ATB係做得幾好
但只係因為個節奏做得好,做到少少爽快感
但職業系統(包括能力平衡)、職業外型設計我都覺得唔合格
再加埋音樂好沉悶
完全投入唔到
更正係FF10-2
問心喇
八方故事點叫得好呀
八方係戰鬥、職業系統同音樂做得超水準
但唔好對故事有太多期待
只係不過不失
仲要只係舞女條線幫手拉高個平均分
想投入故事一定唔可以唔玩舞女
PE1先屌打全部BH
PE2比BH3好
但BH2個表裡設定太出色,講唔上屌打
只玩過PE3
PE3個故事係咪同PE1,2差好遠?(玩法我知好大分別)
遲D出中文玩下先
個職業系統係咪FF3,BDFF個隻?
其實好多野都係啲支線同埋啲細節位度,8個主角嘅故事睇落好似獨立,其實全部有關係,如果你淨係打主線嘅話你好難明曬個世界嘅背景同歷史
冇關係
PE1真係好應該玩
雖然畫面真係難頂少少(FF7測試作)
但故事嘅感染力我到現在都搵唔到一隻game可以及得上PE1
一路玩一路有啲擔心自己體內嘅線粒體係咪有朝一日不受控制
BH嗰啲咩T virus G virus都係虛構
但線粒體係我地每個人都有
代入感超強
故事一路推進,由唔知咩係線粒體到到了解埋超出A level嘅範圍
故事主軸係圍繞住兩個女人鬥,非常吸引(女人鬥係好睇過男人鬥,正如逆轉裁判3正過1都係因為將女人嘅鬥爭寫得好好)

準確啲講似romancing saga
呢個製作組做職業系統同戰鬥系統技術好純粹
都好識搵岩人作曲
唔使擔心投入唔到戰鬥
只係呢個製作組一路都搵唔到岩嘅人寫劇本
點解冇人講life is strange 同 hitman
間廠入面最高質嘅遊戲之一
故事個presentation做得好嘅話
唔使太留意啲小設定都會覺得個故事神
FF8個故事都好神
但present得唔好
如果計埋留意番啲小設定去評定個故事水準
我都係覺得八方連FF8都及唔上
技術好純熟
如果血誓龍騎士岀remake嘅話就係
Octopath traveller
間野仲拖緊玩家game
一隻FF7, 一隻淨係得一條乜都無既片同佢大大個LOGO既Avengers
佢搞掂呢兩隻好好睇睇先好同我講野
垃圾SE個avengers project 宣佈左咁耐咩聲氣都無

endgame都上埋都無料 真係垃圾公司
鐘意ff既可以玩下手機隻FFRK
咁多代角色變哂pixel版,d必殺技又完全重現當年畫面
故事模式可以重溫劇情同音樂
唔課金可以hea玩故事同event,課金既又可以挑戰下魔石nightmare
手機遊戲黎講真心幾高質
放心,一定整得好好睇睇,唔玩得都笑得
有聲氣啊,請緊人
不如試吓加ironman落kh先
反正都係迪士尼
開波了
都話有新trailer架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞