有冇人同我一樣係Square Enix嘅忠實fans

439 回覆
29 Like 72 Dislike
應該係成個se得吉田有玩mmorpg既經驗
吉田講過,岩岩接手ff14個陣時問ff14個team d人知唔知wow係點,個答案係無一個人知
Rumour: Tomorrow’s PlayStation State of Play stream will re-reveal a game “announced long ago” – and it might be Final Fantasy 7 Remake
https://www.vg247.com/2019/05/08/state-of-play-reveal-game-final-fantasy-7-remake/

已經2019年居然重有人信ff7 remake係整緊
當初14明明係11啲人整先,都可以搞到咁衰,除咗柒之外真係解釋唔到
我諗6月9號個FF7音樂會會有新trailer出掛
就係因為ff11既成功先令到ff14咁,田中班人當年以為自己仲係業界尖端完全唔接觸其他mmorpg,用03年既ff11套番落10年既ff14,所以吉田知道佢地完全唔知當時出面既mmorpg發展成點,什之最出名既wow都唔知個時係好驚訝
dq5
我又真係唔明明明係傳統,為左迎合主流就轉玩法
明明DQ, Persona依d都keep住turn based都仲咁多玩家
Mana Series
最鍾意第一隻Seiken Densetsuios有重製
個人覺得
ff7>ff10>ff12>ff9>ff8
ff7成個故事真係無得輸
希望remake整好啲
PS果陣真係好鐘意squaresoft出親都係神作
聖劍
xenogears
PE
武藏傳
chrono cross
陸行鳥賽車
我就會排DQ8>DQ3>DQ5
DQ11唔太差但吹得太大
7 都唔知搞幾耐。。。
部車個戲份仲重要過女主角,好難唔hi
Is Square Enix Teasing a Final Fantasy VII Announcement at the Next PlayStation State of Play?

https://www.dualshockers.com/final-fantasy-vii-remake-playstation-state-of-play-tease/

我真係忍唔住要笑
我到依家都仲係覺得公佈FF7重製係因為近年E3冇貨交
所以迫住整D咁爆既消息出黎,咁又可以拖多你班友5,6年

Se係咪俾唔夠錢
FF6史上最正
FF12已經係最後一隻FF
FF7re 已經變成一個概念,大家年年keep住估幾時有料不知幾過癮
原來光之老豆會有劇場版
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞