有冇人同我一樣係Square Enix嘅忠實fans

439 回覆
29 Like 72 Dislike
不如佢放手俾BDFF Team人做FF16啦,
近年呢Team人作品都幾有水準。
因為ff14初期勁垃圾
啲日本仔13 14年仲玩緊11就知
mmorpg可以好長命
Nier真係打咁耐機唯一一隻覺得係神作
我自己16年都仲玩緊魔獸
核心玩家真係唔會理畫質 其他元素比較重要
而家佢地應該整緊八方旅人隻手機驚同埋之前講過一隻類似風格嘅後繼作,
感覺上佢地未必想整一隻3A級大作
而且想像唔到se班粉腸會畀ff走回頭路,
相信將來只會更加追求畫面同動作,
不過就算擺脫atb又唔代表一定差嘅,睇下佢做得好唔好嘅啫
雖然我都想玩返atb嘅ff,就算spin-off都好
玩埋手頭上啲game 就開
真心覺得ff14開發過程係一個legend黎,由最垃圾嘅game變成最受歡迎之一,下面1.0同2.0張圖講明晒
BDFF個team講明唔想做FF
SE暫時畀呢條team嘅定位都係要佢做新title,所以叫佢做FF應該冇咩可能
同埋呢條team真係唔識寫故仔
畀佢負責做FF都唔係好事
同埋FF出事係project management差
要改革嘅係management收得有系統、有效率同埋唔好成日轉人負責
BDFF個team冇咩嚟自上層嘅干擾咪交到靚功課
當年有玩過1.0,真係好差
我都唔係好明點解以前啲game可以咁快起貨
一兩年就出一隻ff仲可以越做越好
尼爾快啲出續集
D頭像有無得獨立買?
唔想買多隻GAME
仲可以點續
想佢出dod3落ps4多啲
武器故事emil有講幾千年後仲見到佢地
gestalt/replicant remaster
有都唔出奇 replica嗰陣人類滅亡咗
之後又畀佢出到automata
如果俾白金整返之前果d集數
課到破產
chrono trigger
橫尾啲消息太密實,完全唔知佢整緊咩project
咁算啦唯有放棄,唔想俾二百幾蚊買個頭像咁ON9
講下Tokyo RPG Factory第一隻動作rpg

Oninaki 鬼ノ哭ク邦

Copy香港01

「動作RPG遊戲《ONINAKI》的舞台為一個相信世上有輪迴轉生的邊境小國「中之邦」;這個國家的人認為如果抱有強烈的憎恨或悲傷,便會跌出輪迴之外成為「迷途者」(迷イ人),因此人民都抑壓著感情生活。而玩家就扮演一位「守逝者」(逝ク人守リ)、在現實世界和死者的世界「幽界」中穿梭,拯救「迷途者」。」

一如以往畫面好靚

有trailer睇
https://youtu.be/0bQWlOHbC8I

暫時睇trailer斷估主要都係收集技能玩出招多過爽快戰鬥,另外人物造型幾好
至於劇本都係之前兩作個位寫,不過今次隻驚多咗chrono trigger個位時田貴司幫手
另外同之前一樣隻game都係冇中文

希望可以成為Tokyo RPG Factory打響名堂嘅作品
隻八方steam版好多地方賣得貴又被人屌爆
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞