有冇人同我一樣係Square Enix嘅忠實fans

439 回覆
29 Like 72 Dislike
反過講來講,如果帝國唔係發展到魔導機械技術
帝國先係被滅國果邊
同龍族與人類的關係一樣,都係歷史積怨來
就算無外力介入根本單純種族仇恨都可以打上一千年
用對話方式解決問題會否太天真
首發得唔得
一陣ps5尾水
60Lv前都係接近單機玩法, 滿LV先開始多互動/高難度合作副本
睇多次條trailer留意到少少野, 首先假設咗入面in-game stuff啲野係真嘅先

第一就係似乎有即時轉人系統, 睇幅圖都係禁L1 trigger啲option出黎, 而圓圈三角出技食藥都係同kh相似

第二就係cloud可能 re-model過, 4年前個trailer cloud都幾瘦下, 可能畀人屌完就改咗

第三就係咁多條trailer都係一開頭嘅場景, 唔知後面啲野做成點, 而sephiroth呢個scene唔清楚係邊度走出黎
仲有可以檔 0:39-0:41
角色資料黃色個條係LB,藍色個條唔知咩黎
原來尋日出完條trailer之後又出咗新聞稿講會有分作
https://www.jp.square-enix.com/topics/detail/801/
「そして PlayStation®4で生まれ変わる『ファイナルファンタジーVII リメイク』は、フルリメイクを行うにあたり内容の多くを見直し、分作として制作を進めています。6月には新情報をお知らせしますので、どうぞご期待ください」
我靜係諗到魔力寶貝
之前已經講會拆開2-3隻嚟出
一隻ps game去到ps4要拆開幾集賣?
加新內容落去?

咁即係要等到2046喇
會加新料入去

估計應該出3集,一部機一集

同埋集與集之間會有dlc
齊藤陽介而家同橫尾太郎班友好似好熟
se史上最正女角(好似係)
ZACK係燒村個時同sephiroth對峙左一下
都可以係CLOUD既假回億入面
詩龍戰爭個背景包括左好多古文明要素
個感覺fantasy d同壯宏好多
4.0感覺就係為攻打帝國而鋪路嘅序章
同埋最淫
我想睇下點講海德琳
越來越覺得呢個神偽君子Feel
表面上要調和但下下消滅對方為前提
龍背上的。。。
入面成班都有精神病
野村做得監製嘅作品除左kindom hearts3 劇情趕收工,同ffv13比人接左手外,應該冇咩邊隻爛作,所以我對今次ff7remake好有信心
佢消滅左幾多隻正野???早年真係威,近年越黎越廢,同暴雪一樣
聖劍傳說
浪漫傳說
前線任務
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞