有冇人同我一樣係Square Enix嘅忠實fans

439 回覆
29 Like 72 Dislike
Deluxe edition
咁大間公司其實都好多驚,睇你鍾意玩咩類型
個人認為未玩過的話可以接觸下ff同dq兩個系列先

ff第一隻可以試下ff10,基本上公認劇情精彩同好感人(結尾係經典),可以話係神作,而且畫面未算太舊,remaster版易入口,加上ff一貫傳統嘅好音樂,不過係普通回合制黎。
如果想玩動作類嘅話,最新嘅ff15就係,而且畫面好靚,不過評價參差,好多人覺得唔掂,但係rpg game始終講口味,事實上唔少人都鍾意ff15嘅,所以我都唔講到咁死,正如我好唔鍾意ff13,但眼見都有唔少fans一樣

至於dq唔使講咁多,想玩就玩最新嘅dq11,畫面靚而且維持傳統王道故仔加上回合制,鍾意jrpg基本上都唔會話唔鍾意

想知其他我再詳細講
ff15就算啦,呢隻唔值得買。
對d早期買左game既人係狗咁
se做法問題
FF15 係內容唔夠豐富
玩法 OK, 第一次見召喚獸出場好型好震撼
決定開返個正式啲嘅post同大家update所有se嘅笑料
有冇發覺只從ff13之後。
呢幾年se出既game好鐘意打break系統
基本上呢幾年隻隻都咁,好厭下
好多arpg都係
唔計d食物,召喚獸出場真係做得幾好 好有逼力。
但衰在隨機出隨機召喚獸…唔知之後有無改到
開咗新post, 請支持!!!

https://lih.kg/1167193
隨機先有救場感覺 如果唔係就太屈機了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞