有冇人同我一樣係Square Enix嘅忠實fans

439 回覆
29 Like 72 Dislike
我明啊,我成日都話ff15話就話整咗10年,但實際上e3 2013條trailer同2016出嘅game已經係完全兩回事,好明顯係行政失當嘅產物
放心,好快會有ff7嘅消息,到時留名待笑
Se 做野唔使大家教

Btw,其實我係理解佢想轉玩法嘅諗法
無玩過ff 既玩家真係唔知點入手

有成15集咁多。每集既故事又無關連 仲有每集既風格都勁唔同。有d 回合制。有d 即時制。 畫風又勁唔同。 集集人物角角又唔同

跟住又重製又外傳

勁亂。
有幾亂 每集都獨立世界咪易入口, 唔洗由1順序玩起
邊集吸引你就玩邊集, 凈係遊戲性元素會重複出現
佢寫
佢寫劇本架
一隻ff , 仲有一隻勇者鬥惡龍 都係集數超多
中後條故事真係小學生作品... 亂柒咁嚟...
水都打後當完撚左算
依家俾你玩 ff3 都應該頂唔順..

ps.. 成日想打多次 ff5 .. 好鐘意個故仔
好心佢ff13咁爛就咪拖長3部黎做
再遠少少ff12都唔掂
係ffx幾好不過ffx-2又爛過
ATB系統真係好垃圾
次次都想要玩家科水
但係質素每況愈下
成也ff 敗也ff
國民rpg真係死淨dq
手機同埋steam都有出過FF3既3D版
其實玩落畫面都唔係咁差
3同4都有出nds remake
10同12都有HD remaster
ff12好玩,評分都高,不過9成分都係俾佢個戰鬥系統
我反而覺得ff12個戰鬥系統好複雜。
禮拜五會有重大消息公佈

我極度希望佢重製呢隻
你當set online game外掛咁就得
玩一隻 ff x 故事同gameplay 都正。remake HD. 畫都好左。全平台有上。易食好玩
program番條友幾時做咩
其實我唔覺咁樣叫打緊機
玩zodiac age都還好
想像唔到玩第一代既人點忍佢個龜速行動/戰鬥模式
真係接受唔到ff12,我記得d指令仲要買定升lv先有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞