有冇人同我一樣係Square Enix嘅忠實fans

439 回覆
29 Like 72 Dislike
pso2合作
果邊係有合作(單向)
其實FFXV 個Crossover 有找數我好意外
用盡FF15既殘餘價值咋
雖則我都係咁諗...
FFXV 應該蝕走好多,不停要Crossover 其他嘢用盡個僅餘價值
我記得好舊時話銷量係唔錯,有賺既
但衰哂名聲
因為大家都係買完玩到中後段先開始越屌越勁
個人感覺,13好過12
好玩
FEZ
FF 1-10 (不包10-2)首衝都無問題
13 15 衝首發?不了
知後續發展再睇返依幕都幾尷尬
Ffxv上年已經賣過800萬份

講起臭朵,當年ff14重勁啦,要老細親自出黎道歉,認整衰咗個牌頭

所以我覺得冇野冇可能,將來出到集好嘅又可以威威
就係等得太耐,落差更顯得大
2.8都2017出 都無問題
但兩年後畀啲咁嘅嘢我
其實FF由turn based轉左real time就知一定收皮
2.8反而係預算之內,始終係隻好短既filler game
都好難Fuk it up但3都竟然又易又短
某程度上佢地係為左吸納班新既年輕玩家
改晒全部都係disney,又多左堆無聊遊戲,
縮短埋play time之餘仲嚴重降低左個difficulty
difficulty有crit mode補返數
但全disney同縮play time真係好戇鳩
同埋連kh自己嘅世界都係得返兩個
Critical mode就最on9加多餘既
以前根本唔需要咩critical,就算hard都已經難
本質上你加critical順粹係為左班hard core gamer
但而家係知你就算玩hard都唔難,
而家SE加critical姐係連佢地自己都知隻game易
2007年,FF15都仲未叫FF15,當時SE一野公佈晒成個FF13既概念,果下覺得SE真係好癲,成個世界觀好宏大,出晒水

等左十鳩幾年,FF15竟然以咁既形式推出,已經唔係一個爛字可以解釋到,咁既內容都容許出街,反映成間公司係管理營運上出左好撚大問題。

到宜家FF16半隻字都未提過,笑4黎緊FF7直情唔抱任何希望
仲話自己係SE fans
FF爛唔係因為製作人
係project management出事
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞