Fujifilm討論區 (44) Fujifilm GFX 100 Coming Soon

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
完左啦
唔該巴打
因為支鏡冇WR, 但又13年出咁耐歷史
如果係focus都係好似35.4咁係EF就仆街
畫質認真唔差 仲幾立體下

影耐左就發覺大光圈唔係必要

夾埋Xe3 極輕便

富士另類清泉 無加價
嚟緊同女友去韓國旅行
想買多支水貨56.2帶去 會唔會好不智
另外應該帶邊幾支去好
宜家打算係帶1024 35 90
帶咁多做what
韓國唔知你去邊
去旅行緊係帶支18-55
你唸住帶四支鏡去韓國呀?
定係分開兩個問題黎架?
焦距問題遮
買啦買啦
加多枝35.4影女
去首爾 1024會唔會wide到無咩好影
如果你買56.2 我情願你 10-24 18-55 56.2 咁帶
我覺得 18-55 加支90好夠做
35.4影人一定無90咁好
但如果要影夜晚 咁先加支35.4
不過35.4影夜晚有幾屎
我諗大家都心中有數
睇咩機,xt30 一定好大進步
因為喺街得水貨 冇得比佢加
如果你行程影建築加大景 先帶10-24
但好明顯你係同女邊行邊影
帶18-55 常用 加支90 影半身加大頭
信我啦 帶咁多鏡你旅行實唔好受
有90同35.4仲買咩56.2
原本用咩?

新入門用xt100都ok 識玩起碼都xt20 xe3
今年會去釜山,諗住帶s12,56,50230
1680都期待,不過睇價錢同spec再決定
1680 應該起碼7000以上
唔會呱,f4咋喎
雖然多左個ois, 但我諗唔會咁貼1655?
點解xt3 body 貴返哂
岩岩係旺角問哂肥花/cam2/百老匯/蘇寧
全部9990
有無巴打有充電器多左唔要xt2/3/20果隻
下下插機好唔方便
我估同價
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞