Fujifilm討論區 (44) Fujifilm GFX 100 Coming Soon

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
當風景鏡啦,影運動起碼都買返55-200,光圈大d 唔使推咁多iso,同埋唔會拉風箱先
邊度三千幾?水貨?
有回贈 又加左價 收支2手吧 3000左右
price.com 行貨回贈完都係三千中
呢部嘢我用落其實感覺唔差
當初買咗X-T100 有d後悔 諗緊升唔升級X-T3好
畫質其實我覺得係可以,特別我轉咗唔用kit lens之後
AF就真係麻麻同無WR
xt100 慢到hi hi
仲衰過 xe2
真係狗也不 hi
所以想升級XT3
係三陽分期買,係呢啲細鋪買有咩要注意?
有無人知依家16.4回贈完咗
行貨賣緊6xxx
係咪只有去三x四x買水先做到5千頭?
三陽呢啲算穩陣
都係睇盒果啲有無開過 睇下部機有無死點 等
影女朋友 用samyang 12mm好唔好
平平地 又wide
淺景深 突唔突出
12mm影女友係為左長腿,淺景深玩返35.4 56.2嗰啲啦
12mm影女朋友wide撚到你條女變形
正正經經買枝 23.4 / 35.4 / 56.2 好過
用嚟影大頭
變形勁過美圖獸獸
12mm影女友,100%會後悔
你條女突出影完一定突
12mm 太wide喇....16mm都仲ok
16mm影人像影成點,可以睇下呢個ABC啲片
每條片都會show比你睇影成點,佢自己大部份相都係用富士影
而且啲女幾正下面兩條片都係用XF16mm f/1.4
https://www.youtube.com/watch?v=uSuj0wHO3YY
https://www.youtube.com/watch?v=2eG3mgfqxxE
price.com 第一間
出左支16mmf2.8 係16.4個價既差唔多三份一
但光圈就細左
剛入手55-200
結果都係唔放支10-24驚遲下去旅行 無呢支後悔 寧願買多支都keep住呢支野 多謝一眾巴打用心解答
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞