Fujifilm討論區 (44) Fujifilm GFX 100 Coming Soon

1001 回覆
8 Like 1 Dislike
佢gay佬
多謝大家既建議,我諗我會睇下出面有冇二手連保既XE3,個人傾向之後加支35mm,如果冇既就第二選擇了:行貨18-55kit set
如果預算許可,建議入X-T30,對焦快好多,適合影小朋友。
講真,八萬又未至於遙不可及,玩吓劃時代新科技係值得
真係有少少濛...成日以為係係對焦同快門問題但又好似唔係咁....其實係咪支鏡特性黎
中底世界好撚平啦。。。
https://www.dcfever.com/trading/view.php?itemID=7379016

肥花有人放$3000加多5個月保 不過係水
35.4係咁 你如果想連邊位都shape 就扭到F2 一般扭到F2都夠 1.4用黎影矇朧美我自己幾鐘意呢種化化地 唔想玩化又可以扭細一級 不過係對焦真係慢
有冇link? 憨豆好似遮住左邊支鏡咁既?

fb shop@dcfever
影幾多歲既小朋友?
識行識跑既話 買變焦方便
XE3對焦速度我都唔sure夠唔夠

幾歲大既細路唔會明你影相黎做咩
唔會有耐性同你企定定影

如果仲係慢慢爬下爬下先推薦入定焦
後來覺得唔夠用先再諗買咩鏡
駁轉接上otus 100/1.4 換算應該大過你支所謂1.4鏡頭添
淘寶搵到無線快門
好似幾正
上個禮拜去問星際dcfever仲有
做緊$6000 cash
但係,張票都係富士出既?只係佢出多張poster ?
係 其實上fuji facebook page睇仲好 佢有show優惠

授權經銷商名單
http://www.fujifilm.com.hk/warranty/dlist.html
有冇巴打用過fringer pro mount? 值唔值得入手?
而家只玩富士,但手上有canon 17-55同11-16 2支f2.8既鏡唔想徙左佢
無用過 但好奇問唔會好頭重腳輕咩?
想入手xt30依家仲有無Promotion
用過 唔會慢過原廠鏡
支持同更新都好過其他廠出既轉接環
其實一定頭重腳輕
只不過我諗住唔多用zoom, 而呢2支既質素都叫做efs黎講數一數二又行定2.8,所以諗住試下
同一焦距,xf 16-55 + xf 10-24 2支加埋成皮
Fuji用唔用到sigma
用到 XT3 + 18-35 1.8開心使用中
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞