另一半嘅屋企人

378 回覆
23 Like 125 Dislike
最好的提議,叫條仔去自己屋企訓。問題解決。
咁有問就即係擺姿態啦
呢件事上面其實你男友都有責任去做橋樑
同你同埋屋企人溝通
無人叫你同佢呻,係溝通,係傾一個大家三個都舒服既平衡點。
如果一句多嘢做多嘢煩就耍走你,呢個男人唔識做之餘都應該唔多愛你。
我ex阿媽都係咁,怕我地喺入面搞野咁,太夜佢地會主動留我過夜,但要分房
真係要搞都唔會俾老母知
你冇屋企返?本身訓街?做老泥妹?
不過始終要靠你男朋友去處理佢地。我第一個帶返屋企嘅女朋友佢地咪一樣嫌三嫌四,我同佢分咗手之後冇再俾佢地知我有拍緊拖,宜家以為我一直單身就知驚啦,隔咗成7/8年仲問起佢。
有時老一輩啲思想好撚奇怪,即使你係林志玲,
Scarlett Johansson都一樣可以搵到野挑剔,係要覺得個仔似娶唔到老婆個陣先能夠闊達
驚啪啪啪掛我都想知
要啪都唔會全家係到鎖門啪掛
其實我男朋友同佢屋企人關係都麻麻
(好細個就自己一個去左外國讀書,返到黎香港對屋企人態度係極冷淡,佢媽因為咁好傷心患上抑鬱)
佢地可以幾日甚至個幾月都唔講野
初時都好擔心 又驚佢地唔鐘意我黎瞓
但後尾自己膽粗粗同佢爸媽講下無聊野
傾傾下就會了解多啲自己男朋友細個嘅事又可以分享多啲男朋友平時嘅野等佢地用另一個角度了解多啲個仔
依家佢地當咗我係佢地橋樑
有咩事都係搵我幫手 所以佢地成日話無左個仔但多左個女就係咗解
冇家教

即係你呀媽接受唔到外人就得
你男朋友屋企人接受唔到就唔得?

可能人地本身預你久唔久黎訓一兩日
點知你一星期訓足6日
你覺唔覺得自己鵲巢鳩佔?
見到好似打蛇隨棍上既人我係佢呀媽都唔鍾意啦
人地都俾哂說話面色你睇好心你就識做啦
下下wea 爛塊面講咩

留意咗你好耐 一有人話你你就即係唔係呀唔係呀咁答咗人先
你覺得你自己又冇錯?
佢地唔尊重你一回事 你霸人屋企咁耐又有冇尊重過人?
樓主到底幾大
問親都避而不答既
其實最好唔好
我敢講10個老母有11個都唔會想自己屋企冇啦啦多個外人
雖然你話做任何野前都問過你男朋友,但有冇諗過其實根本冇用
你男朋係屋企都唔方係話得事果個架啦
除非條毛巾係條仔買 / 唔好比佢堅企人知係你買
如果唔係其實你問唔問過男朋友,其實冇乜關係

做女仔有自己屋企就返自己屋企訓,都未嫁人就去人到訓,好多人都唔鍾意
我諗佢屋企人唔鍾意你都係因為你成日走去過夜
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞