另一半嘅屋企人

378 回覆
23 Like 125 Dislike
唔慣咪搬出去囉
你仲未明?間屋你男朋友冇話事權呀!
你話你條條個個月幾皮野撻落佢老母塊面到,咁咪可以大大聲囉
笑撚死
樓豬到底幾多歲?拍拖拍到要一星期見6日先安落
掛住咪出街拍拖囉 係咪一定要日日打搞人地屋企
就算係你男友叫你上去瞓 你都應該見好就收啦
間屋又唔係你男友住晒
一句講晒 樓豬自以為是
身邊朋友去伴侶到過夜冇被惡劣對待
就覺得自己都唔應該被男友老母嫌棄

利申:男友同佢屋企人都好歡迎我
但我都唔會成日上去打搞人哋
男友都話成日上嚟都真係唔係咁好
唉我照copy

唔係個個呀媽都咁好相遇
btw真係咁想同居樓豬說服自己屋企人囉
睇下到時你條仔一星期上你屋企六日你屋企人會有咩反應
樓主唔肯答
係咁講身邊啲人既例子去說服自己
一係就叫條仔去你屋企住,一係換第二個男友
解決問題
人地心情唔好可能係因為你
我覺得好難做到理鳩佢屋企咩人嫁得入去就愛屋及烏架啦 我唔會expect我嫁入去會同奶奶日日嘈交 所以而加先睇下有咩方法改善下啲關係
人地唔係冇當你係啲乜
人地擺明當左你係入侵者,你做乜都盾得你好撚多事,係到搞搞震
係想結婚同人搞好關係,就唔好再去人地到住,明唔明?
一星期去瞓6日???
你真係要俾家用人地老豆老母先得
白住唔使交租
樓主講緊都係果3篤屁
咁叻咪搬出去囉咁多野講
常見唔代表正常
同埋我唔覺得係香港地去人地到訓足六日係常見+正常
香港屋細不嬲都留飯唔留宿架啦
話冇所謂都係客套說話
正如人地叫你"當自己屋企得喇",你就真係當自己屋企咁咩
講第三次啦 有俾家用阿 兩邊屋企我都有俾阿
應該20頭啦
戀愛大過天個啲思想
絲打我同你講
一個女人唔中意人係唔需要理性嘅原因,佢要話你點都有位入
唔需要在意佢講野既Point
BTW屋企仲有冇其他人
3支洗頭水+3支護髮素 就咁諗都覺得逼
我咁耐以嚟都無被人嫌棄過 而加覺得奇怪唔知點拆姐 所以而加決定返自己度瞓啦
一星期去男友屋企訓兩日到
佢媽都唔係易相處既
但對我都算ok 會買我鍾意食既野番去
會煲湯叫我去飲
其實同人相處最緊要拎個心出黎 多啲溝通去打動佢
從行為比佢睇你係一個點既人 大家了解大家多啲
多啲請下佢食飯 買下禮物仔咁
顯示你對佢既關心 好過做啲門面家務
家務真係唔使做咁多 自己既衫自己洗就得
其他大圍家務最好唔好掂 人地可能有自己既慣性、處理方法 費時差隻手落去整亂
而且都未嫁過去就承包咁多家務
嫁左過去有排你做 無謂搵自己笨
而加睇嚟只能保持距離
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞