另一半嘅屋企人

378 回覆
23 Like 125 Dislike
條女係我屋企住左2/3年左右
由開頭乜家務都係佢做 慢慢變到我做左3佢做7 咁上下

不過返左工之後 佢有夾返一半我屋企d水電煤雜費 (另一半係我)

老母無話唔鍾意佢 仲成日催我結婚
咁佢好乖呀 唔會俾人感覺嚟白食白住呃屋瞓
但你媽有無話過想你哋結婚後繼續同佢住定想你哋搬出去?
人地老母催人結婚啊
你呢 叫你唔好煩住佢 唔好阻人生活
點一樣 人地叫你地搬出去仲賴死唔走邊個cheap d
要繼續同老母住 我條女已經完全清楚依個狀況 已經ok左

另外 我老母係個種好撚臭格個種人黎
有時對你好好 有時就無啦啦狂屌你
我都頂佢唔順 不過佢得我一個仔
樓主自己無屋企返?
去人屋企住又要嫌人屋企 又嫌人呀媽
有比家用有做下家務大哂咩 燈油火蠟 水電煤 乜都係錢 你又唔係佢個女 做乜要養埋你 唔收係人情收係道理啦 唔過去住咪唔洗比囉
一星期住差唔多6日唔覺得自己阻住人? 好地地無啦啦多咗個人喺自己屋企住 就算係親戚都未必鐘意啦 何況係個外人
其實我認真唔係好明點解拍下拖都要走去人地屋企住日日夜夜對住個男友同埋男友啲屋企人 係咪因為同原生家庭不和所以要為慳租金搬去男友屋企 自己一個人喺屋企唔係更加自在咩 想做咩又唔使理人地父母點睇 唸起要睇人面色都覺得好辛苦 咁嗰啲蝗蟲女人無視男家屋企人反對侵佔人地屋企就無得好講啦
我拍拖嗰陣奶奶有時叫我收工夜上去佢屋企過夜我都唔願意 訓慣自己張床寧願搭的士返屋企
其實講嚟講去都係3篤屁 今日睇咗好多了 我較早前已經講咗我返返自己度瞓啦thanks for sharing
其實係女人都係咁 一時好一時惡
更何況係你呀媽 鬧自己個仔天經地義
咁點解你女友會開始喺你度瞓?仲要已經同居咗兩三年咁耐佢屋企人有無反對
樓主一打字有陣八婆味飄出黎
人哋個老母叫人哋快啲結婚
自己係條仔屋企就比人哋個老母單單打打
咁都好意思拎出黎比較
唔覺得自己柒果下好笑
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞