另一半嘅屋企人

378 回覆
23 Like 125 Dislike
[member]你好似好介意男朋友媽咪淨係用「你」嚟稱呼,有無機會係佢唔知點叫你好?因為無論係現任定ex個呀媽有時都係咁,老一輩未必識叫英文名,可能佢都尷尬唔知點叫你呢[member]

我一個星期會去前仔2晚到 起初都驚對方屋企介意 不過去多左其實從好多方面都睇得出唔介意 依啲野好易feel到
如果你條仔單親咁肯定冇估錯 佢呀媽唔想讓個仔比你 但係講唔出口姐唔通叫你地咪結婚咩 佢又唔想做到好小家 但心裡又的確睇你唔順眼 咪搞到口講冇問題實際做落又唔係咁 我估係咁啦
問題解決 搶咗人地個仔
好心人地都做到出哂面就唔好一個星期訓6日
你無屋企咩
唔好講你自己做過咩打掃拖地洗碗喇 始終係人地屋企 你成日打搞人地都係唔好
點解個個都話我改人生活習慣確定有爬晒文?好早期已經打咗話唔係為扑嘢
其實我下面有打返清楚

一係用下追故模式
試下站係伯母既立場嚟睇
唔通答男朋友/你 唔鍾意你係到,阻住晒咩
佢講得結婚想你地搬出去住,就證明伯母唔鍾意你係佢屋企啦....
咪就係
做到出哂面樓主又唔信 係要相信佢阿媽口講無所謂無問題
分分鐘係樓主男朋友無問到又講大話hea住你
咁咪即係煩到佢囉...佢對自己個仔係屋企住都覺得煩到佢,何況住多個女朋友
咁你依家咪煩緊伯母囉 仲話返伯母轉頭
依家係你打擾緊人地屋企
我細佬女朋友一個禮拜係到訓6日,仲要有鎖匙,當正自己屋企屋企咁,但又乜都唔洗做,過門都是客嘛
係咪講中咗所以樓主唔應我同你既留言
一樣,我果件仲離譜,食完飯成日煮完d 野唔撚洗
當正自己屋企咁,想屌鳩佢
無嘢好講 諗諗下又真係連自己個仔住都嫌煩
有兄弟姊妹都去?大家差唔多年紀多唔多衝突?
我明呀咁大個人連尊重都唔識,屌你又要比人鬧,呢度我屋企嚟㗎
有呀,我有咩不滿會直接同細佬講
唔會直接同個女朋友溝通
咁大個人連尊重都唔識
我果件係一開頭係連招呼都唔打
話左佢兩句就好D
你有直接鬧佢女友
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞